Antena Căutare

Alertă meteo! Cod galben de vreme rea. Județele vizate de avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis o alertă cod galben de vânt puternic pentru sudul Banatului, Carpaţii Meridionali, Dobrogea şi estul Munteniei.

Colaj cu vânt și zăpadă
Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de vânt | Shutterstock

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de intensificări ale vântului. Prima alertă este valabilă pentru sudul Banatului și în Carpații Meridionali, iar cea de-a doua alertă pentru Dobrogea și estul Munteniei.

Prima avertizare a meteorologilor vizează intervalul 9 decembrie, ora 12:00 – 10 decembrie, ora 06:00. Fenomenele vizate sunt cele de intensificări ale vântului.

Ce zone sunt vizate de avertizarea cod galben a meteorologilor

„În intervalul menționat, în sudul Banatului și în Carpații Meridionali vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60...80 km/h, iar pe creste de peste 90...100 km/h, spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului se vor semnala și în restul Banatului, dar pentru intervale mai scurte de timp”, au anunțat meteorologii.

A doua avertizare cod galben este valabilă în intervalul 10 decembrie, ora 08:00 – 10 decembrie, ora 22.00, zonele afectate sunt Dobrogea și estul Munteniei, iar fenomenele sunt de intensificări ale vântului.

„În Dobrogea și în estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55...65 km/h, iar în zona litoralului și a deltei de peste 70 km/h”, au anunțat meteorologii.

Județele vizate de avetizarea cod galben sunt: Alba, Călărași, Hunedoara, Tulcea, Argeș, Caraș-Severin, Ialomița, Vâlcea, Brăila, Constanța, Mehedinți, Brașov, Gorj, Sibiu.

Meteorologii au precizat că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice alerta meteo poate fi actualizată.

Este a treia alertă ANM emisă sâptămâna aceasta. Pe 8 decembrie meteorologii au anunțat cod galben de ninsori și polei, iar pe 6 decembrie, meteorologii au anunțat cod galben de ninsori abundente.

Citește și: Cum va fi vremea în luna Decembrie 2021. Meteorologii au anunțat temperaturi scăzute și zăpadă

Prognoza meteo pentru următoarele 3 săptămâni

Meteorologii au făcut o estimare a temperaturilor și a cantității de precipitații pentru intervalul 6 decembrie 2021- 27 decembrie 2021.

Prognoza meteo pentru săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est.

Prognoza meteo 10 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 11 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x