Căutare Live

Alertă meteo! Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente! Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea. Printre alertele ANM se numără un cod portocaliu de viscol și ninsori.

Meteorologii au emis cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente, la munte, la altitudini de peste 1600 metri

Shutterstock

Meteorologii au emis mai multe avertizări pentru următoarea perioadă: cod galben de ninsori moderate și intensificări ale vântului, cod portocaliu de viscol puternic, cod galben de intensificări ale vântului, cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente.

Citește și: Prognoza meteo 29 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cod galben de ninsori moderate și intensificări ale vântului

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori moderate și intensificări ale vântului, pentru perioada: 29 ianuarie, ora 23 – 30 ianuarie, ora 10, zonele afectate fiind nord-vestul țării și la munte.

„În intervalul menționat, în nord-vestul țării și la munte va ninge moderat, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...65 km/h. În zona înaltă de munte, rafalele vor depăși 90...100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută”, au precizat meteorologii.

Cod portocaliu de viscol puternic

De asemenea, meteorologii au emis un cos portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Orientali și în Munții Apuseni pentru intervalul 30 ianuarie, ora 02 – 30 ianuarie, ora 10.

„Din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, la altitudini de peste 1600 m, în Carpații Orientali și în zona Munților Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută”, au precizat meteorologii.

Cod galben de de intensificări ale vântului

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului în intervalul 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 10

„În Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h.

La munte rafalele vor depăși 90...100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

Pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze în general de 45...55 km/h.
Vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni (31 ianuarie) în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură”, au anunțat meteorologii.

Cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente

În fine, meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente, la munte, la altitudini de peste 1600, valabil în perioada: 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 08

„În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj” au anunțat meteorologii.

Hărțile cu zonele afectate de avertizarea meteorologilor pot fi consultate aici.

Totodat, meteoologii au făcut o estimare a vremii pentru întreaga lună februarie.

Prognoza meteo pentru luna februarie. Ce ne așteaptă în ultima lună de iarnă. Anunțul meteorologilor... Prognoza meteo 30 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Parteneri
3 zodii care se despart în săptămâna 4 – 10 iulie 2022. Nativii care au probleme în dragoste
Catine.ro
Ultimele știri
x