Antena Căutare

ANM a emis o alertă meteo de furtuni până luni după amiază și o avertizare cod galben de ninsori. Ce zone sunt vizate

Meteorologii au emis o alertă meteo de furtuni și o avertizare cod galben de ninsori. Iată ce zone sunt vizate.

ANM a emis o alertă meteo de furtuni până luni după amiază și o avertizare cod galben de ninsori. Ce zone sunt vizate Galerie
Meteorologii au emis o alertă meteo de furtuni și o avertizare cod galben de ninsori. Iată ce zone sunt vizate. | Shutterstock.com

Se strică vremea, anunță meteorologii, care au emis mai multe avertizări pentru duminică și luni, 21- 22 aprilie 2024. Iată ce zone sunt vizate!

ANM a emis o alertă meteo de furtuni până luni după amiază și cod galben de ninsori. Ce zone sunt vizate

Ploile vor cuprinde toate regiunile până luni, la ora 15.00, în acelaşi interval fiind semnalate şi intensificări temporare ale vântului în regiunile sudice şi sud-estice, conform ANM. O avertizare cod galben de ninsori la altitudini de peste 1.500 de metri vizează Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură.

În intervalul în intervalul 21 aprilie, ora 15 – 22 aprilie, ora 15, aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10...15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp.

Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte.

Citește și: Prognoza meteo 22 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Conform ANM, marți, 23 aprilie, ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

ANM anunță COD GALBEN de ninsori

ANM a lansat o avertizare de cod galben valabilp de duminică, 21 aprilie, ora 18 până pe 22 aprilie, ora 12, pentru ninsori însemnate cantitativ.

Zonele vizate sunt la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură La altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, anunță ANM.

Prognoza meteo 22 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 23 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x