Antena Căutare

Cod galben de averse torențiale și descărcări electrice! În ce zone este valabilă avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis cod galben de averse torențiale, vânt și descărăcări electrice în mare parte din țară. Pe alouri vor fi vijelii și grindină, potrivit ANM.  

Galerie
ANM - Atenţionare cod galben de averse, descărcări electrice şi rafale de vânt în cea mai mare parte a ţării începând de marţi, de la ora 10:00 | Shutterstock

Începând de pe 27 august, ora 10:00 și până pe 28 august, ora 03:00 este în vigoare o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică

Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș Severin, Bistrița Năsăud, Mureș, Alba, Sibiu, Suceava, Harghita, Brașov, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova și nordul județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, sunt sub cod galben de instabilitate atmosferică pe 27 august 2024 și în primele ore ale zilei de 28 august.

Alertă meteo! Cod galben de averse tornențiale și descărcări electrice

„În intervalul menționat, în Transilvania, la munte, în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului (rafale în general de 50...60 km/h). Pe alocuri vor fi vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp”, au precizat meteorologii.

Articolul continuă după reclamă

Pe 27 august e în vigoare și o avertizare cod galben de val de căldură, local caniculă, disconfort termic ridicat în Crișana, nordul Banatului, sudul Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei.

Citește și: Prognoza meteo până pe 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă

„Valul de căldură va persista în Crișana, nordul Banatului, sudul Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...35 de grade”, se arată în anunțul ANM.

Pe 28 august canicular se menține doar în nordul Banatului, Crișana.

„Valul de căldură va persista în nordul Banatului și în Crișana, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...35 de grade.

Pe parcursul zilelor de miercuri și de joi, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în regiunile estice și sud-estice”, au precizat meteorologii.

Temperaturile maxime în cele mai importante orașe din România de marți, 27 august 2024.

București: 35 de grade Celsius

Constanța: 30 de grade Celsius

Craiova: 33 de grade Celsius

Timișoara: 34 de grade Celsius

Sibiu: 25 de grade Celsius

Brașov: 25 de grade Celsius

Galați: 29 de grade Celsius

Oradea: 34 de grade Celsius

Cluj-Napoca: 28 de grade Celsius

Miercurea Ciuc: 26 de grade Celsius

Iași: 30 de grade Celsius

Baia Mare: 30 de grade Celsius

Suceava: 28 de grade Celsius

Citește și: Meteorologii Accuweather au anunțat când va fi ultimul weekend de vară 2024. După caniculă, vom avea parte de vreme instabilă

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Prognoza meteo 27 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 28 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x