Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Toamnă, în România, la final de august. ANM, avertisment de ultimă oră: ”Vara se încheie cu temperaturi mai scăzute. Vor fi și ploi!”

Ultimele zile de vară vor aduce temperaturi mai scăzute de cât cele obișnuite, dar și ploi torențiale, în anumite regiuni, potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie. 

Toamnă, în România, la final de august. ANM, avertisment de ultimă oră: ”Vara se încheie cu temperaturi mai scăzute. Vor fi și ploi!”

oradesibiu.ro

Astfel, în ultima săptămână a lunii august se vor înregistra temperaturi mai scăzute dcecât în mod obișnuit în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. în regiunile din sud-est, acestea vor mai ridicate, local.

Ploi torențiale, vijelii și grindină, în mai multe regiuni din țară. Care sunt zonele în care a fost emis Cod portocaliu de vreme rea

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord a acesteia. În regiunile sudice cantitățile de preciptații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în sud-vest.

Cum va fi vremea în primele săptămâni ale lunii septembrie

În perioada 31 august – 7 septembrie, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cod portocaliu de furtuni și fenomene meteo periculoase în trei județe din România! Cât ține avertizarea de vreme rea

În săptămâna 7 – 14 septembrie, temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În perioada 14 – 21 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Recomandari