Antena Căutare

Cum va fi vremea în weekend. Meteorologii anunță un nou episod de ger și ninsori pentru 20-21 ianuarie 2024

Vremea se schimbă radical și iarna revine în forță, în acest weekend. În doar câteva ore, valul polar va cuprinde întreg teritoriul țării, iar temperaturile vor scădea brusc în timp ce precipitațiile vor crește. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, astfel încât până duminică, va ninge consistent.

imagine cu doi oameni care se plimba in parcul acoperit de zapada Galerie
Prognoza meteo pentru weekend-ul 20 - 21 ianuarie 2024. Vremea se schimbă radical și toată țara va fi acoperită de ninsori | Shutterstock

După mai multe zile cu temperaturi blânde și valori peste normalul perioadei, iarnă se întoarce! Începând de vineri, 19 ianuarie 2024, ora 10:00, vremea se schimbă brusc, iar meteorologii anunță ploi care se vor transforma rapid în lapoviță și ninsoare.

Potrivit ANM, gerul și ninsorile vor cuprinde treptat toată țara, în weekendul 20 - 21 ianuarie 2024 și de asemenea, în Capitală se va așterne un strat considerabil de zăpadă. Iată care este prognoza meteo pentru acest weekend.

Citește și: Prognoza meteo 19 ianuarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

„După ziua caldă de astăzi cu 15 grade Celsius la această oră la Oravița, Medgidia, Constanța, 9-10 grade Celsius în Capitală, mâine în special în jumătatea de nord a țării vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Vorbim de maxime care nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce în sudul și sud-estul țării vor mai fi posibile valori apropiate de 13, 14 grade, inclusiv o maximă de 13 grade”, a anunțat Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat astăzi, la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo pentru weekend-ul 20 - 21 ianuarie 2024

Meteorologii anunță că în acest sfârșit de săptămână se vor înregistra temperaturi scăzute pe înterg teritoriul, iar precipitațiile vor fi însemnate cantitativ. Valul de aer polar care a pus probleme în Vestul Europei, ajunge și în România, iar în majortatea regiunilor tempertaturile vor scădea rapid.

De asemenea, începând cu 19 ianuarie 2024, ora 10:00, intră în vigoare o informare meteorologică de care rămâne valabilă până sâmbătă, la ora 17:00. Potrivit ANM, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ

Prognoza meteo sâmbătă, 20 ianuarie 2024

Vremea se va răci semnificativ începând de vineri, 19 ianuarie 2024 în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă, 20 ianuarie 2024 gerul va cuprinde și restul regiunilor.

Sâmbătă, 20 ianuarie 2024, minimele dimineții vor fi cuprinse între - 14 și - 1 C, iar maximele nu vor mai depăși - 4 C și + 5C. Și în Capitală, termperatira va scădea brusc, iar în dimineața zilei de sâbătă se vor situa în jurul valorii de - 12 grade.

„Sâmbătă răcirea se va extinde în toată țara, accentuat chiar și în zonele de sud și sud-est pentru că temperaturile la scara întregii țări, de la valori de 2-14 grade Celsius, 15 grade astăzi, vom vorbi de valori în toată țara de -3, -4 grade Celsius la nivelul maximelor și minime foarte coborâte", a mai spus directorul ANM, potrivit sursei menționate anterior.â

Citește și: Cum va fi vremea la începutul lunii februarie. Prognoza meteo pentru patru săptămâni

Prognoza meteo duminică, 20 ianuarie 2024

Până duminică, 21 ianuarie 2024, întreg teritoriul țării va fi cuprins de zăpadă, iar temperaturile scăzute se vor simți și mai tare, în condiții de vânt moderat.

„Deja duminică precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, dar după aceea, în condiţiile unui cer senin, scăderea regimului de temperatură, atât pe parcursul zilei, dar mai ales al nopţilor, cu siguranţă va însemna minime foarte coborâte. În Bucureşti, posibil să ne apropiem de minus 8, minus 6 grade Celsius, în zona preorăşenească posibil chiar mai coborâte, dar în condiţiile în care vom avea chiar şi intensificări moderate ale vântului, senzaţia de frig va fi mult accentuată”, a precizat directorul ANM.

Cum va fi vremea în București în weekend-ul 20 - 21 ianuarie 2024

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru intervalul 19 ianuarie 2024, ora 10:00 - 20 ianuarie 2024, ora 17:00, potrivit meteoromania.ro. Vineri, 19 ianuarie 2024, valorile de temperatură vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0...1 grad. Cerul va fi variabil cu înnorări seara și noaptea când vor fi precipitații.

Vor fi ploi, care din a doua parte a nopții se vor transforma în ninsoare. Cantitățile de precipitații vor fi de 15...20 l/mp și se va depune strat de zăpadă cu grosimi de 6...7 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului când la rafală vor fi viteze de până la 45 km/h.

Sâmbătă, 20 ianuarie 2024, vor fi înnorări și va continua să ningă, astfel că până la sfârșitul intervalului grosimea stratului de zăpadă va fi în medie de 10 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40...45 km/h. Vremea se va răci accentuat, iar temperatura maximă va fi de 1...2 grade.

Prognoza meteo 18 ianuarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 19 ianuarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x