Antena Căutare

Temperaturi sufocante și caniculă! ANM: Vara 2020 ar putea fi una dintre cele mai calde din ultimii ani

Vara 2020 ar putea fi una dintre cele mai calde veri din ultimii ani, susține directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Specialiștii în meteorologie vorbesc de recorduri de temperatură la nivel mondial, inclusiv în România.

Directorul ANM a fost invitată la Antena 3 și a explicat care sunt prognozele evoluției vremii, începând cu prima lună de vară. Vor fi luni călduroase, cu valori termine care vor ajunge la praguri critice, susține Elena Mateescu.

"Prima jumătate a lunii iunie aduce o schimbare în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice și vorbim de vară, cu valori peste a ceea ce ar fi normal și cu o tendință spre deficit a cantitâților de precipitații.

Când vorbim de vară în țara noastră trebuie să luăm în considerare că de la an la an verile sunt mai călduroase, cu valori deosebit de ridicate. Dacă e să facem o comparație cu ce s-a întâmplat în anul 2011, care a fost cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice, nu excludem ca și 2020 să se înscrie în seria celor mai călduroși ani.

Ianuarie și aprilie sunt cele mai călduroase luni din ultimii 141 de ani, iar lunile februarie și martie, pe locul al doilea", a spus Elena Mateescu, la Antena 3.

Ploi torențiale, vijelii și grindină, în mai multe zone din țară, inclusiv în București. Zonele în care e cod portocaliu... Meteorologii, avertisment de vreme rea. Ploi torențiale și temperaturi scăzute, în următoarele ore, în București și în a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x