Antena Căutare

Iarna se întoarce în România. Când sunt anunțate următoarele ninsori. Se vor înregistra temperaturi la pragul înghețului

Iarna revine în România. Meteorologii au anunțat zile cu temperaturi sub pragul de îngheț și ninsori în unele zone ale țării. Iată când se strică vremea pe meleagurile românești.

Colaj cu un om care ține umbrela în timp ce ninge, masini cu zăpadă pe ele și iarbă acoperită de chiciură Galerie
Meteorologii au anunțat zile cu temperaturi sub pragul de îngheț și ninsori în unele zone ale țării | Shutterstock

Dacă vremea a fost călduroasă până la finalul lunii februarie, lucrurile se schimbă pentru prima lună de primăvară din 2024. Se pare că iarna pune stăpânire pe România în martie, înregistrându-se valori termice foarte scăzute și ninsori în cea mai mare parte a teritoriului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a adus vești noi despre prognoza meteo din martie 2024. Temperaturile de mai din februarie nu se vor mai resimți și la început de primăvară, deoarece vremea trece prin schimbări radicale.

Urmează ca ninsorile să revină în țară, după o iarnă foarte blândă. De asemenea, se vor înregistra valori termice la pragul înghețului în unele zone ale României. Iată când sunt anunțați primii fulgi de zăpadă din luna martie.

De când se strică vremea în România: ninsori și temperaturi scăzute în luna martie 2024

După o perioadă cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius, iarna pune stăpânire pe meleagurile românești chiar în luna Mărțișorului. Primele ninsori din această primăvară își vor face apariția începând cu data de 5 martie 2024.

Meteorologii sunt de părere că iarna își va intra în drepturi mai târziu decât ne-am fi așteptat. Locuitorii trebuie să fie pregătiți pentru vremea friguroasă și să ia toate măsurile pentru a se adapta condițiilor meteo.

Cum va fi vremea pe zile în martie 2024

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dezvăluit și cum va fi vremea pe zile în martie 2024. Prima lună de primăvară va fi una a extremelor. De la soare și temperaturi ridicate vom trece la ninsori și frig.

• 12 martie 2024 – Se vor înregistra ploi de scurtă durată în cea mai mare parte a țării. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade Celsius, iar cea minimă va atinge -2 grade Celsius.

• 14 martie 2024 – Meteorologii anunță precipitații sub formă de ninsoare. Temperatura maximă va fi de 7 grade Celsius în timp ce minima va coborî la -3 grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo 2 martie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

• 19 martie 2024 – Ninsorile vor continua să apară în România. Vom avea maxime de 7 grade Celsius și minime de 0 grade Celsius.

• 21 martie 2024 - Vremea începe să se încălzească față de zilele precedente. Vor exista temperaturi maxime de 9 grade Celsius și minime de 1 grad Celsius.

• 22 martie 2024 - Valorile termice vor scădea din nou, iar pe timpul zilei se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie în anumite regiuni ale țării.

• 23 martie 2024 - Ploile se vor transforma în ninsoare la finalul lunii martie. Temperaturile maxime se vor menține între 7 și 8 grade Celsius, iar minimele vor atinge -3 grade Celsius.

• 24 martie 2024 - Se vor semnala condiții de ploaie pe tot parcursul zilei. Vremea nu se încălzește.

Citește și: Prognoza meteo 3 martie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

• 26, 27, 28 și 29 martie 2024 – Sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie și ninsoare în aproape toată țara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 - 9 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -3 și -2 grade Celsius.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 4 martie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 5 martie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x