Antena Căutare

Cod portocaliu de viscol în mai multe zone înalte din România. ANM a emis și Coduri galbene de vânt în patru judeţe

Primăvară în sudul țării, iarnă în toată regula la munte și în zonele înalte. Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de viscol în mai multe regiuni, iar patru județe sunt sub cod galben de vânt puternic.

Cod portocaliu de viscol în mai multe zone înalte din România. ANM a emis și Coduri galbene de vânt în patru judeţe
ANM a emis cod portocaliu de viscol în mai multe zone înalte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de viscol, respectiv trei avertizări Cod galben de vânt, ce vizează zone din Transilvania, Banat şi Oltenia. Vremea

Citește și: Meteorologii anunță vreme caldă și ploi în perioada 2-15 martie. ANM, prognoza pe regiuni

Cod portocaliu de viscol în două județe, la altitudini mari

Astfel, sub Cod portocaliu se vor afla până la ora 11:00 judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, unde la altitudini de peste 1.800 de metri se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze care vor atinge la rafală 130 - 140 km/h, iar zăpadă va fi spulberată.

Potrivit meteorologilor, tot până la ora 11:00, va fi sub Cod galben de intensificări ale vântului judeţul Caraş-Severin. Viteza vântului va atinge, în această zonă, rafale 60 - 70 km/h.

De asemenea, pe durata următoarelor trei ore, în judeţele Gorj şi Vâlcea, la altitudini de peste 1.800 de metri, intensificările vântului vor fi temporare, iar vitezele la rafală vor atinge, în general, 90 - 100 km/h, în timp ce zăpadă va fi spulberată.

Totodată, până la ora 11:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de vânt în judeţul Sibiu (localităţile: Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Turnu Roşu şi Boiţa), cu intensificări temporare de 55 - 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim şase ore, precizează ANM.

România, lovită de cicloanele care au făcut ravagii în Europa. Regiunile în care avem două anotimpuri într-o singură zi... Se rup norii peste România! Unde sunt anunțate ploi, lapoviță și ninsori, în următoarea perioadă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x