Antena Căutare

ANM a actualizat prognoza! Un nou val de ninsori puternice va lovi România! Cum va fi vremea în zilele următoare

Un nou val de ninsori puternice va lovi România! Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea, valabilă în aproape toată ţara. Ce ne aşteaptă în zilele următoare. Meteorologii au emis o informare de ninsori şi vânt în toată ţara, valabilă de mâine dimineaţă până miercuri după-amiază.

Un nou val de ninsori puternice va lovi România! Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea, valabilă în aproape toată ţara. Ce ne aşteaptă în zilele următoare. Meteorologii au emis o informare de ninsori şi vânt în toată ţara, valabilă de mâine dimineaţă până miercuri după-amiază.

Din această seară, în Capitală cerul va fi noros, vântul va sufla slab până la moderat şi poate să apară şi ceaţa. La noapte, vor fi între -5 şi - 3 grade Celsius. De mâine dimineaţă va începe să ningă, spre seară ninsoarea se va transforma în lapoviţă, ploaie şi mai apoi există riscul apariţiei poleiului. Temperatura nu va depăşi -1 grad Celsius. Miercuri se mai încălzeşte, astfel că de la unu-două grade Celsius dimineaţa, vom ajunge la o maximă de 7 grade Celsius.

Din noaptea de marţi spre miercuri, ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile sud-vestice. În Banat, Oltenia şi Muntenia, dar şi în Carpaţii Meridionali, ninsorile vor fi moderate cantitativ. Vântul o să bată cu putere în zonele montane, mai ales în Munții Banatului şi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea viteze cuprinse între 65 şi 80 de km la oră.

NFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65.80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității.

Începând din noaptea de marți spre miercuri și în cursul zilei de miercuri , în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj

Prognoza ANM pentru Capitală: Ninsori puternice și strat de zăpadă consistent în următoarele ore... România, sub avertizare de vreme rea! Zonele din țară în care va ninge puternic și se va depune polei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x