Antena Căutare

Prognoza meteo 20 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Meteorologii anunță temperaturi maxime pozitive în majoritatea teritoriului sâmbătă, 20 februarie 2021. În timp ce în vest vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, în nord, centru și sud sunt așteptate fulguieli care pot duce la formarea de polei.

Hartă cu fenomenle meteorologice
Iată previziunile ANM pentru sâmbătă, 20 februarie 2020 | Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile maxime de sâmbătă, 20 februarie, se vor încadra între 5 şi 13 grade, cele mai scăzute fiind în nordul Moldovei, iar cele mai ridicate în vestul țării. În același timp temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -2 şi 6 grade.

Cerul va fi acoperit de nori, pe alocuri și vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie în nordul, centrul şi estul ţării, iar noaptea şi în regiunile vestice. În celelalte zone ale țării cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări pe crestele montane şi în sud-vest, iar izolat vor fi condiţii de ceaţă.

ANM a emis o informare meterologică valabilă până sâmbătă seara, în nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, iar din dimineața zilei de sâmbătă (20 februarie) și în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice, unde vor fi perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea poleiului.
Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ (cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

Citește și: Alertă ANM! Ninsori, viscol, lapoviță și polei inclusiv în Capitală. Toată România este acaparată de vremea rea

La munte temporar va ninge.

Temperaturile maxime din principalele orașe din țară sâmbătă, 20 februarie 2021

Baia Mare: 5 grade Celsius

Satu Mare: 4 grade Celsius

Zalău: 4 grade Celsius

Cluj-Napoca: 5 grade Celsius

Bistrița: 4 grade Celsius

Târgu-Mureș: 4 grade Celsius

Hunedoara: 7 grade Celsius

Sibiu: 5 grade Celsius

Târgu Jiu: 5 grade Celsius

Drobeta-Turnu Severin: 5 grade Celsius

Râmnicu Vâlcea: 4 grade Celsius

Pitești: 3 grade Celsius

Bacău: 2 grade Celsius

Focșani: 3 grade Celsius

Buzău: 3 grade Celsius

Iași: 2 grade Celsius

Galați: 4 grade Celsius

Constanța: 5 grade Celsius

Tulcea: 4 grade Celsius

București: 3 grade Celsius

Prognoză specială pentru București

„Cerul va avea înnorări, iar din dimineața zilei de sâmbătă (20 februarie) se vor semnala precipitații, slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -4...-2 grade, iar maxima termică a zilei de sâmbătă se va situa în jurul valorii de 3 grade”, anunță ANM.

Citește și: Vremea pentru următoarele patru săptămâni. Ce au anunțat meteorologii pentru începutul lunii martie 2021

Alertă ANM! Ninsori, viscol, lapoviță și polei inclusiv în Capitală. Toată România este acaparată de vremea rea... Prognoza meteo 21 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x