Antena Căutare

Prognoza meteo 23 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Potrivit prognozei meteo 23 august 2024, valul de căldură va continua să persiste în sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogea continentală.

Prognoza meteo 23 august 2024 | Profimedia

Meteorologii au anunțat că vineri, pe 23 august 2024, temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade Celsius, potrivit observatornews.ro.

Vremea va fi călduroasă, iar în regiunile sudice valul de căldură, deşi în uşoară diminuare ca intensitate, va persista, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat (indice temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unităţi). Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza la munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sudul şi în sud-estul teritoriului.

Citește și: Prognoza meteo până pe 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă.

Prognoza meteo de vineri, 23 august 2024. Ce avertizări ANM sunt în vigoare

Articolul continuă după reclamă

Pentru data de 23 august 2024 meteorologii au emis avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală.

„În sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 17 și 21 de grade”, au precizat meteorologii.

De asemenea, ANM a emis și un cod portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat pe 23 august, în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București.

„Valul de căldură va persista pentru a unsprezecea zi consecutiv. În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade, iar minimele de 20...21 de grade”, au precizat meteorologii.

În Capitală valul de căldură va persista, dar se va diminua uşor în intensitate. Va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade şi cea minimă de 18...21 de grade. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat ziua şi în general slab noaptea.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni! Prognoza meteo pentru 19 august-2 septembrie 2024. Ce urmează

Prognoza meteo de vineri, 23 august 2024. Temperaturile maxime în cele mai importante orașe din România

Temperaturile maxime în cele mai importante orașe din România pe 23 august 2024:

București: 36 de grade Celsius

Constanța: 31 de grade Celsius

Craiova: 36 de grade Celsius

Timișoara: 34 de grade Celsius

Sibiu: 31 de grade Celsius

Brașov: 30 de grade Celsius

Galați: 35 de grade Celsius

Oradea: 32 de grade Celsius

Cluj-Napoca: 30 de grade Celsius

Miercurea Ciuc: 29 de grade Celsius

Iași: 30 de grade Celsius

Baia Mare: 29 de grade Celsius

Suceava: 28 de grade Celsius

Cod portocaliu de caniculă pentru București și alte zone ale țării. Câte grade se vor înregistra în Capitală... Meteorologii Accuweather au anunțat când va fi ultimul weekend de vară 2024. După caniculă, vom avea parte de vreme inst...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x