Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Se strică vremea! Revin ploile! Unde se vor rupe norii, în următoarele zile! Ninsori la munte!

Se strică vremea, în acest weekend. Meteorologii au anunțat că revin ploile. La munte sunt anunțate lapoviță și ninsori.

Se strică vremea! Revin ploile! Unde se vor rupe norii, în următoarele zile! Ninsori la munte!

profimediaimages.ro

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vineri, în regiunile din nord şi nord-vest, dar şi în extremitatea de vest a ţării, valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse.

În restul teritoriului, vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară şi la începutul nopţii când vor fi averse - posibil însoţite şi de descărcări electrice - local în centru şi în est şi cu totul izolat în rest. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

La munte, vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, ziua în nordul Carpaţilor Orientali şi la altitudini mari în Munţii Apuseni, apoi şi în masivele înalte din restul zonei montane. Vântul va avea intensificări temporare la munte, unde rafalele vor depăşi 70...90 km/h, dar local şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 11...12 grade în Maramureş, în Crişana şi în nordul Moldovei şi 22...24 de grade în sudul şi sud-estul ţării. Minimele termice, mult mai mici decât în nopţile precedente în vest, centru şi nord, se vor încadra la scara întregii ţări între -1 şi 10 grade. Dimineaţa pe arii restrânse va fi ceaţă.

La Bucureşti, vremea va fi în continuare deosebit de caldă, cu valori termice în creştere faţă de ziua anterioară. Temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa, în zona preorăşenească, vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru sâmbătă

Sâmbătă, valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice datei în vest, nord şi centru şi uşor mai ridicate în restul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în special după orele prânzului în regiunile sudice, unde va creşte probabilitatea apariţiei precipitaţiilor. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief şi mixte la munte. Vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze mai mari în nord-estul şi sud-estul teritoriului, dar mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime în general între -6 şi 6 grade.

În Capitală, valorile termice, în scădere faţă de intervalul anterior, se vor situa în continuare peste cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea când va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor. Vântul va deveni moderat, cu precădere în partea a doua a intervalului. Temperatura maximă va fi 14...15 grade, iar cea minimă de 3...5 grade.

Prognoza meteo pentru duminică

Duminică, 15 martie, temperaturile vor continua să scadă, cu precădere în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului în sudul şi sud-vestul ţării unde, pe arii restrânse, vor mai fi precipitaţii slabe - mixte în zonele joase de relief şi mai ales ninsori la munte. Vântul va avea temporar intensificări în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, iar local şi cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei şi în Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -9 şi 2 grade.

În Capitală, temperaturile vor continua să scadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, însă probabilitatea de precipitaţii va fi redusă. Vântul va avea unele intensificări în prima parte a zilei, dar va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 7...9 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade.

Recomandari