Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la circ
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

România va îngheţa! Valul de aer polar va acoperi întreaga ţară. Unde sunt aşteptate ninsori

Trecem de la temperaturi de vară la îngheţ şi viscol. Valul de aer polar acoperă treptat România, iar noaptea de joi spre vineri va fi cea mai friguroasă de până acum. În doar trei zile, temperaturile vor scădea şi cu 20 de grade.

Deocamdată, cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 40 de ani continuă să ne surprindă. În timp ce la munte, localnicii se pregătesc de iarnă, la mare au fost curajoşi care au făcut baie în mare.

Ceaţă, umezeală şi temperaturi care nu trec de 5 grade, dimineaţa. Sunt primele semne ale aerului polar care se va instala în România, începând de mâine. Înainte de răcirea drastică, octombrie ne-a mai oferit o surpriză. La malul mării au fost 20 de grade în aer şi 15 în apă.

După ce am traversat cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 40 de ani, ne pregătim pentru îngheţ. Vom trece de la 30 de grade câte s-au atins în vestul ţării, pe 24 octombrie, la minus 8 grade câte se vor înregistra joi dimineaţă, în depresiunile din estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei.

Val de aer polar va traversa România de marţi până vineri. Va aduce ploi în majoritatea regiunilor, iar la munte ninsori şi viscol. Vremea de iarnă închide mâine şi Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului. Autorităţile se pregătesc de iarnă.

Meteorologii spun că şi ultimele două luni ale anului vor fi marcate de aceleaşi alternanţe între vreme caldă şi perioade extrem de reci.

Recomandari