Antena Căutare

Zile de foc și caniculă ce va aduce fenomene meteo periculoase. Ce se întâmplă cu vremea, în următoarele zile?

Canicula revine în România, în următoarele zile. Anunț de ultimă oră, de la meteorologi

Canicula revine în România, în următoarele zile. Alina Șerban, meteorolog ANM, a vorbit despre evoluția vremii, în primele două săptămâni ale lunii august.

Media temperaturilor va fi în creştere în următoarele două săptămâni, iar după 5 august apare probabilitatea apariţiei averselor, potrivit estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 3 - 16 august, realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

„Prima săptămână a lunii august este una călduroasă, în majoritatea regiunilor, acest lucru însemnând, la amiază, maxime de 30 și ușor peste 30 de grade, în prima parte a săptămânii.

Marți și miercuri vorbim de temperaturi de 35 de grade ce se vor atinge, izolat, însă, în a doua parte a săptămânii, vremea se va încălzi astfel încât va deveni, local, caniculară, în partea de est și de sud-est a teritoriului.

Ploile își vor face și ele apariția, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, în regiunile vestice și sud-vestice, acolo unde gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere . În consecință, în acele zone, doar miercuri, se va răci ușor și vor apărea averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil și căderi de grindină.

Aș vrea să subliniez faptul că vremea caniculară aduce și intensificări ale vântului, spre finalul săptămânii, astfel că este foarte probabil ca vremea să nu fie chiar sufocantă, cu toate că temperaturile, în termometru, vor atinge 37 de grade. Vorbim de valori la umbră. La soare, maximele se vor resimți cu mult mai mult de atât”, a declarat meteorologul Alina Șerban.

Se întorc ploile și furtunile, în România! Unde va mai fi caniculă și unde se vor rupe norii, în următoarele zile... Caniculă, în România! Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în luna august! Unde va fi mai cald decât ar fi normal pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x