Zile de foc și caniculă ce va aduce fenomene meteo periculoase. Ce se întâmplă cu vremea, în următoarele zile?

Canicula revine în România, în următoarele zile. Anunț de ultimă oră, de la meteorologi

Canicula revine în România, în următoarele zile. Alina Șerban, meteorolog ANM, a vorbit despre evoluția vremii, în primele două săptămâni ale lunii august.

Media temperaturilor va fi în creştere în următoarele două săptămâni, iar după 5 august apare probabilitatea apariţiei averselor, potrivit estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 3 - 16 august, realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

„Prima săptămână a lunii august este una călduroasă, în majoritatea regiunilor, acest lucru însemnând, la amiază, maxime de 30 și ușor peste 30 de grade, în prima parte a săptămânii.

Marți și miercuri vorbim de temperaturi de 35 de grade ce se vor atinge, izolat, însă, în a doua parte a săptămânii, vremea se va încălzi astfel încât va deveni, local, caniculară, în partea de est și de sud-est a teritoriului.

Ploile își vor face și ele apariția, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, în regiunile vestice și sud-vestice, acolo unde gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere . În consecință, în acele zone, doar miercuri, se va răci ușor și vor apărea averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil și căderi de grindină.

Aș vrea să subliniez faptul că vremea caniculară aduce și intensificări ale vântului, spre finalul săptămânii, astfel că este foarte probabil ca vremea să nu fie chiar sufocantă, cu toate că temperaturile, în termometru, vor atinge 37 de grade. Vorbim de valori la umbră. La soare, maximele se vor resimți cu mult mai mult de atât”, a declarat meteorologul Alina Șerban.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri