Antena Căutare

Interviu EXCLUSIV! Nea Mărin a dat mâna cu cel mai bun prieten al lui Ceauşescu!

Nea Mărin s-a îndrăgostit de dansurile populare la şase ani. De atunci, marea lui pasiune, transformată în meserie, l-a dus în toate colţurile lumii. Una dintre cele mai dragi amintiri este întâlnirea lui Fidel Castro, din Cuba, despre care nea Mărin ne-a vorbit într-un interviu exclusiv.

Nea Mărin s-a îndrăgostit de dansurile populare la şase ani. De atunci, marea lui pasiune, transformată în meserie, l-a dus în toate colţurile lumii. Una dintre cele mai dragi amintiri este întâlnirea lui Fidel Castro, din Cuba, despre care nea Mărin ne-a vorbit într-un interviu exclusiv.

Cum v-aţi apucat de dansuri populare?

Eu sunt născut într-un sat cu tradiţie căluşărească şi când aveam şase ani am văzut căluşarii dansând. M-am îndrăgostit de joc. Şi de atunci şi până acum, adică de 50 de ani, joc şi iarăşi joc. Am făcut şcoala generală în comună şi acolo exista o formaţie de dansuri mixte. În 1972 am plecat cu acest ansamblu în Iugoslavia, la un festival european, unde am reprezentat România. Vă spun sincer că rar se întâmpla ca la un astfel de eveniment să meargă o formaţie de la sat. Apoi, în 1973, am venit la Bucureşti, să intru în ansamblul Cununa Carpaţilor. Erau doar 7 locuri disponibile şi 126 de înscrişi, iar selecţia a fost una foarte riguroasă. Fiind copil venit de la ţară, aveam bocanci în picioare, nişte pantaloni bufanţi, un pulover gros pe mine, un fâş şi o căciulă pe cap. Fiind învăţat să nu îmi las hainele aiurea, să nu rămân fără ele, am jucat aşa îmbrăcat, de curgeau toate apele pe mine. După ce m-a văzut dansând, şeful comisiei a spus că mă ia în grupa mică, dar în şase luni vrea să ajung la grup mare. Ceea ce s-a şi întâmplat şi după un an am început să merg prin străinătate cu ansamblul.

Ce spectacol de dans la care aţi participat v-a plăcut cel mai mult?

Sunt foarte multe... erau frumoşi anii tinereţii. În 1978 am făcut parte din delegaţia oficială a României în Cuba. Am avut atunci ocazia să dau mâna cu Fidel Castro şi am participat la un spectacol foarte mare, unde au fost numeroşi şefi de state.

În ce colţuri ale lumii v-a dus pasiunea pentru dans?

Am fost pe aproape toate continentele. Am fost peste tot în Europa, în America, în Australia. Am umblat prin toata lumea.

Ce alte pasiuni mai aveţi?

Îmi place foarte mult să alerg şi să merg cu bicicleta.

Cum vă relaxaţi după o zi de muncă?

Îmi place să ajung acasă unde îmi văd familia, sa fac un duş şi să stau pe terasa mea, în balansoar, cu nepoţii, cu soţia, cu copiii.

V-ar plăcea ca nepoţii să vă calce pe urme?

Deja le-am insuflat nepoţilor mei dragostea pentru mersul pe bicicletă şi cea pentru dans.

Cum v-aţi cunoscut soţia?

Eu terminasem clasa a IX-a, ea clasa a VIII-a. Urma să vină şi ea la liceu în Bucureşti şi pusesem ochii pe ea cu un an în urmă. Avem doi colegi, verişori cu ea, şi aşa am intrat în anturaj. Am fost prieteni aproape şase ani, după care ne-am căsătorit. Eu aveam 22 de ani, ea 21.

Ce nebunii făceaţi pe vremea adolescenţei?
Am fost cel mai năbădăios copil din generaţia mea. Făceam tot felul de drăcii.

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o aveţi din copilărie?

Oo, sunt foarte multe! La grădiniţă am furat pupăza împreună cu doi colegi. Am pus ochii pe ea, am fugit cu ea de la grădiniţă şi ne-am urcat pe o moară. Am vrut să o ascundem acolo, dar a reuşit să scape.

Unde vă place să vă petreceţi vacanţele?

Îmi place să îmi petrec vacanţele în ţară. Mereu găsesc timpul şi plăcerea de a face vacanţe în România.

„Poftiţi pe la noi!” a fost lider incontestabil de audienţă pe toate segmentele de public... Don Baxter îl lipeşte de perete pe nea Mărin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x