Antena Căutare

Povești de familie, sezon 2, episodul 55, 13 mai 2022. Pericolele ascunse ale ideii de a fi influencer și de a renunța la educație

Serialul „Povești de familie” aduce și de data aceasta telespectatorilor întâmplări ce pot deveni adevărate lecții de viață. Descoperă ce s-a întâmplat în episodul difuzat în data de 13 mai 2022.

colaj povesti de familie Galerie
Povești de familie de azi vine cu o lecție de mirajul din mediul online în care sunt prinși adolescenții | Antena 1

Episodul de azi vine cu povestea Soranei, o liceeancă ce s-a hotărât să renunțe la liceu pentru a fi influencer în mediul online.

Lucrurile se schimbă când tatăl ei îi reduce sprijinul financiar și îi spune că dacă nu vrea la școală, să meargă să muncească pentru a se întreține.

Povești de familie sezonul 2, episodul 55, 13 mai 2022. Sorana este hărțuită de șeful ei și își dă demisia imediat

Sorana este influențată de iubitul ei, Tudor, care, la rândul lui a renunțat la liceu, pe motivul că școala este demodată și că nu te mai pregătește pentru viață.

Așadar, Sorana renunță la liceu și vrea să devină vlogger-iță și influencer în mediul online, o activitate care, în ultimii ani le-a luat ochii tinerilor și care a devenit un fel de meserie pentru majoritatea tinerilor, de când cu apariția rețelelor de socializare, unde tinerii pot fi văzuți, auziți și apreciați sau nu.

Norocul Soranei este acela că vine dintr-o familie educată, răbdătoare, cu valori bine împământenite și care au atitudinea corectă atunci când fata începe să se răzvrătească.

Dacă tatăl ei reacționează puțin cam dur, de teamă, la auzul veștii că a renunțat la școală, mama ei își păstrează calmul și încearcă întâi să înțeleagă motivul care a determinat-o pe fiica ei să ia această decizie.

Citește și:Povești de familie, sezon 2, episodul 54, 12 mai 2022. Violența duce la și mai multă violență. Cum poate fi evitată

În cele din urmă, pentru că nu au ajuns la nicio concluzie, tatăl ei a decis să se ocupe singur de această situație.

Inițial, i-a confiscat telefonul Soranei și, pe scurt, i-a spus că dacă nu vrea să mai meargă la școală, este timpul să meargă la muncă și să își cumpere singură telefon și cele necesare.

Supărată și determinată să-i demonstreze tatălui că își poate găsi un job, aceasta se angajează la o companie, ca și secretară, unde șeful ei, cam fusatngiu, îi oferă și un telefon de serviciu, dar îi sugerează, discret la început, să fie mai amabilă cu el.

Ulterior, îi cere să vină îmbrăcată în rochii scurte și mulate și începe să-i facă avansuri, până când, într-o zi, acesta o hărțuiește.

Fata iese plângând din biroul lui și, ajutată de colegul de serviciu, merge acasă și povestește totul părinților.

Tatăl fetei a mers personal și l-a confruntat pe fostul șef al fetei, ocazie cu care l-a și concediat, pentru că, întâmplător, proprietarul companiei îi era prieten bun.

Citește și:Povești de familie sezonul 2, episodul 53, 11 mai 2022. Pericolele ascunse ale plecatului la muncă în Spania

Povești de familie sezonul 2, episodul 55, 13 mai 2022. Educația este cea mai bună formă de a nu fi la mila nimănui

În cele din urmă, Sorana a înțeles că educația este foarte importantă și a mai înțeles cât este de norocoasă să aibă o familie așa cum este a ei.

A revenit la școală și s-a gândit foarte bine la lecția pe care a primit-o. A înțeles că cea mai bună armă pentru a fi independent în viață este educația.

Educația nu trebuie privită ca pe o obligație, ci ca pe un privilegiu. Este singura armă pentru a nu fi la mâna nimănui, din niciun punct de vedere.

Mulți oameni sunt puși în situația de a accepta anumite lucruri doar pentru că nu au de ales, pentru că nu au o educație care să le dea libertatea să spună "nu" atunci când lucrurile devin incomode, pentru că de teama facturilor, trebuie să își păstreze orice loc de muncă găsit.

Mergeți la școală, este cea mai bună armă pentru a reuși în viață, este mesajul Soranei, după lecția bine învățată.

Povești de familie, sezon 2, episodul 54, 12 mai 2022. Violența duce la și mai multă violență. Cum poate fi evitată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x