Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Film: Asasin american

43 de ani de când Elton John cucerea topurile muzicale. Cu ce melodie a ajuns celebru

Elton John a revoluționat lumea muzicii prin vocea sa extraordinară, stilul debordant și energia uluitoare. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre Elton John.

Elton John a revoluționat lumea muzicii prin vocea sa extraordinară, stilul debordant și energia uluitoare. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre Elton John.

Elton John este unul dintre cântăreții consacrați ai tuturor timpurilor. În urmă cu 43 de ani, pe 24 iulie 1976, acesta ajungea pentru prima oară numărul 1 în Marea Britanie cu piesa "Don't go breaking my heart", un duet cu Kiki Dee.

Cariera sa de peste jumătate de secol și succesul său se reflectă în cele 300 de milioane de exemplare ale albumelor sale care au fost vândute în întreaga lume. Pe 25 martie anul acesta, Elton John a împlinit 72 de ani.

Lucruri neștiute despre Elton John

Reggie Dwight

Știai că numele inițial al artistului a fost Reginald Kenneth Dwight, iar prenumele său actual este Hercules? Și-a ales numele de scenă după legendele blues Elton Dean și Long John Baldry și după zeul roman.

Are o garderobă impresionantă

Elton John a adunat în cariera sa legendară o multitudine de ținute. De la costume de Donald Duck până la corsete, diademe și sute de haine speciale, șifonierul artistului le are pe toate.

Reggie și Bernie

Cele mai multe dintre melodiile faimoase ale lui Elton au fost scrise de Bernie Taupin. Modul lor de colaborare era următorul: Bernie scria versurile, i le trimitea lui John, iar acesta compunea muzica.

Candle in the Wind

Scrisă pentru Marilyn Monroe, faimoasa piesă „Candle in the Wind” a fost „prelucrată” de Elton John ca un tribut pentru Prințesa Diana. Imediat după lansare, a înlocuit „I’ll Be Missing You” a lui Puff Daddy ca hitul unei tragedii adevărate al anului 1997.

Sir Elton a învins barierile comuniste

Muzicianul a fost în turneu în Uniunea Sovietică în 1979, fiind prima vedetă pop din Vest care a concertat acolo, spre uimirea fanilor.

Tentativă de suicid

Din biografia "Elton: The Biography" scrisă de David Buckley aflăm că Elton John, cântăreţ care în prezent îşi recunoaşte deschis homosexualitatea, a încercat să se sinucidă într-o perioadă a vieţii în care urma să se căsătorească cu o femeie.

Îi plac colaborările cu alți artiști

De-a lungul anilor, muzicianul a colaborat cu artiști care cântau diferite genuri, de la Tupac la Five, iar recent a finalizat lucrul la un album alături de Queens of the Stone Age. În plus, este cunoscut faptul că Elton este prieten foarte bun cu Eminem.

Elton și Freddie Mercury erau cei buni prieteni

Atunci când Freddie era pe moarte din cauza SIDA la începutul anilor 19990, unul dintre ultimele lucruri pe care le-a făcut a fost să îi cumpere lui John un cadou special, un tablou pictat de unul dintre artiștii săi preferați.

Căsătoria cu David

Elton John, în vârstă de 72 de ani, şi partenerul său de lungă durată, David Furnish, fac parte dintre cele 700 de cupluri gay care şi-au legalizat relaţia la 21 decembrie 2005, ziua în care a intrat în vigoare legea ce permite uniunile civile între homosexuali în Marea Britanie.

Copiii lui Elton John

Copiii sunt născuţi de mame surogat. Elton și David sunt acum părinţii a doi băieţi, Elijah şi Zachary.

Cele mai frumoase melodii ale lui Elton John

- “Can You Feel The Love Tonight”

- „Don’t Go Breaking My Heart”

- “Candle In The Wind”

- „Your Song”

- „Tiny Dancer”

Citește și:

Elton John, turneul cu cele mai mari încasări în jumătate de an. Trans-Siberian Orchestra are cele mai multe bilete vândute

Elton John, dezvăluiri emoționante despre ultimele clipe din viața lui Freddie Mercury. Ce cadou a primit, imediat după moartea artistului: “Aveam 44 de ani atunci și plângeam ca un copil”

Sursă foto: hepta.ro