Antena Căutare

De ce copiii Prințului Edward nu sunt ”prinți”. Motivul pentru care nepoții Reginei Elisabeta nu au primit acest titlu

Prințul Edward, Contele de Wessex și Sophie, Contesa de Wessex, au împreună doi copii, Lady Louise Windsor și James, vicontele Severn. Nepoții regretatei Regine Elisabeta a II-a nu au moștenit titluri regale și iată care este motivul.

colaj de imagini cu printul edward, ducesa de wessex si copiii lor Galerie
Prințul Edward, Contele de Wessex și Sophie, Contesa de Wessex, au împreună doi copii, Lady Louise Windsor și James, vicontele Severn. Nepoții regretatei Regine Elisabeta a II-a nu au moștenit titluri regale și iată care este motivul. | Profimediaimages.ro & Getty.ro

Louise Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor - născută pe 8 noiembrie 2003 - și James Alexander Philip Theo Mountbatten-Windsor - născută pe 17 decembrie 2007 - sunt copiii Prințului Edward și ai lui Sophie Rhys-Jones.

Frații, care s-au născut la Spitalul Frimley Park din Surrey, sunt cei mai mici nepoți ai Reginei Elisabeta. Louise a fost ultimul copil care a purtat rochia originală de botez a Familiei Regale.

Nașii ei sunt Lady Sarah Chatto, Lord Ivar Mountbatten, Lady Alexandra Etherington, Francesca Schwarzenbach și Rupert Elliott. Fiica Prințului Edward a urmat școala St George, înainte de a se muta la St Mary Ascot în 2017.

Citește și: De ce nora preferată a Reginei Elisabeta și Meghan Markle nu vor fi niciodată prietene. Imaginile de la înmormântare arată clar

De cealaltă parte, tânărul James a fost botezat în 2008 în Capela privată a Castelului Windsor, iar nașii lui sunt Alastair Bruce din Crionaich, Duncan Bullivant, Thomas Hill, Denise Poulton și Jeanye Irwin. Tânărul urmează în prezent cursurile unității Eagle House School.

Copiii locuiesc cu părinții lor în Bagshot Park din Surrey, dar reședința oficială din Londra se află la Palatul Buckingham.

De ce copiii Prințului Edward nu sunt ”prinți”

Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh au avut opt nepoți - printre care Louise și James, Peter și Zara Phillips, Prințesele Beatrice și Eugenie și Prinții William și Harry. Cu toate acestea, nu toți au primit titluri regale.

La nunta sa cu Sophie Rhys-Jones, Prințul Edward a fost de acord cu Regina Elisabeta ca viitorii lor prunci să fi considerați copiii unui Conte, în loc să fie numiți Alteța Sa Regală.

Nici copiii Prințesei Anne, Zara și Peter, nu au titluri regale, dar Louise și James sunt primii descendenți pe linie masculină care nu au titlu. Copiii sunt, de asemenea, primii cărora li se permite utilizarea corectă a numelui de familie Mountbatten-Windsor.

Citește și: Cum au fost pozați copiii Reginei Camilla la funeraliile Reginei Elisabeta. Ei sunt frații vitregi ai Prinților Harry și William

Prin urmare, fiica Prințului Edward este Lady Louise Mountbatten-Windsor, în locul de Prințesa Louise de Wessex.

Fiul lor este James, vicontele Severn, care folosește titlul subsidiar al tatălui său ca o curtoazie și nu este Prințul James de Wessex.

Se crede că schimbarea în Familia Regală a venit după ce Regele Charles a decis că familia ar trebui să aibă un număr mai mic de membri care să îndeplinească atribuțiile regale.

În 2020, Sophie, care s-a căsătorit cu Prințul Edward în 1999, a spus că copiii ei nu vor lucra în calitate oficială pentru Familia Regală, când vor împlini 18 ani.

„Încercăm să-i educăm și să le inducem ideea că este foarte probabil să fie nevoiți să muncească pentru a-și câștiga existența. De aceea am luat decizia de a nu folosi titlurile regale. Ei le au și pot decide să le folosească de la 18 ani, dar este foarte puțin probabil.”, afirma Ducesa de Wessex.

Louise este pe locul 15 în linia de succesiune la tronul britanic, în timp ce James este pe locul 14 în linia de succesiune la tron. Tatăl lor, Contele de Wessex, care este cel mai mic copil al Reginei, este în prezent pe locul 13.

Citește și: Cât a costat rochia purtată de Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta. Femeia a fost criticată pentru apariție

Care e motivul pentru care Gina Pistol nu se căsătorește cu tatăl fiicei sale. De ce nu se gândesc la nuntă... Simona Sensual a “înfiat” 15 copii și vrea să devină și ea mămică! Vedeta intenționează să apeleze la inseminare artific...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x