Antena Căutare

Rona Hartner, maestră și în pictură: ”Am avut expoziție și la Tokyo, și la New York”

Rona Hartner este un artist complet și nimeni nu se poate îndoi de asta. Concurenta de la ”Te cunosc de undeva!” se pricepe la pictură la fel de bine ca la muzică și la dans.

Rona Hartner este un artist complet și nimeni nu se poate îndoi de asta. Concurenta de la ”Te cunosc de undeva!” se pricepe la pictură la fel de bine ca la muzică și la dans.

A început să picteze când a ajuns în Franța, la 25 de ani.

”Am vândut foarte multe tablouri în Franța, am avut expoziție și la Tokyo, și la New York. Cel mai scump pe care l-am vândut a fost 5.000 de euro, dar am oferit tablouri și pentru cauze umanitare. Pictez de la 25 de ani, de când am ajuns la Paris. Primul lucru care mi-a lipsit în Paris a fost luminozitatea extraordinară din București, care pe mine acum mă face să îmi apară riduri (râde). Eu nu suport să port ochelari de soare aici, pentru că nu vreau să văd lumea tot gri, ca în Franța. Așa că prefer să fac fotofobie, să stau cu ochii în soare, cum s-ar spune, decât să nu văd frumusețea asta de lumină a zilei, care mie îmi place enorm. Cum spuneam, în Franța, asta mi-a lipsit, lumina din București. Așa că, la Paris, primul lucru pe care l-am făcut când am intrat într-un magazin și am văzut culori foarte puternice, le-am cumpărat pe toate și am început să desenez, să pictez. Și desenam încontinuu”, a declarat Rona.

Talentul ei a fost observat imediat și chiar a primit propuneri pentru deschiderea unor noi expoziții cu lucrările ei: ”Desenele mele au plăcut foarte mult și mi s-a propus o expoziție la New York. Apoi, am început să am încredere în chestia asta, am pictat și desenat foarte mult formate mari și mici, iar acum fac o expoziție de icoane simbolistice, abstracte. Sunt mari, doi metri pe doi metri, și sunt destinate mai mult locurilor de meditație. Sunt picturi care te îmbie la meditație, la pace, nu sunt icoane de închinat. Voi încerca să le expun la The Ark Concept Store dar, cum am fost vara asta în zodia geamantanelor, n-am reușit deocamdată să le aduc de la Paris”.

Pe Rona Hartner o puteți urmări la ”Te cunosc de undeva!”, începând de sâmbătă, 13 septembrie, de la 20:30!

Ozana Barabancea: ”Lângă mine, oamenii prind aripi să zboare fericiți”... Lora, amintiri despre prima sa trupă: ”La patru ani, când eram la grădiniță, am cântat prima dată pe o scenă adevărată”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x