În Delta Dunării pot fi vizitate mai multe obiective turistice, fiind un loc unic in Europa, de care românii se pot bucura fiind o destinație de vacanță ideală și la îndemâna oricui.
Turism 2020. Top destinații preferate de români pentru vacanța de vară
În Delta Dunării trăieşte cel mai mare peşte de apă dulce din România, somnul. Poate fi uşor recunoscut pentru capul său turtir lateral, acoperit de o piele moale. Dimensiunile somnului sunt numai bune de Cartea Recordurilor. Peştele ajunge până la 5 metri lungime şi un maxim de 400 kilograme.
TOP 15 destinaţii ASCUNSE din Europa! Cu ce obiectiv turistic fascinant se laudă România
Sulina este cel mai estic punct din România, dar şi din Europa Continentală. Oraşul a avut parte de o înflorire la începutul secolului trecut, dar lipsa unui acces rutier a făcut ca localitatea să decadă. La Sulina poţi să ajungi doar cu şalupa, aşa că numărul turiştilor depinde de existenţa acestui mijloc de transport.
Braţul Sfantul Gheorghe este cel mai vechi Braţ al Dunării. El s-a format între anii 8900 - 7200 înaintea erei noastre şi a ajuns în forma actuală abia în secolul VIII, era noastră. El este cunoscut pentru cursul sinuos şi faptul că are peste 100 kilometri lungime. Cu toate acestea, braţul nu transportă decât 22% dintre aluviunile şi apa care ajung în Marea Neagră.
Delta Dunării oferă cele mai inedite locuri de cazare pentru turişti. Amatorii de senzaţii interesante pot petrece o vacanţă într-un hotel plutitor. În momentul de faţă există cel puţin 18 hoteluri plutitoare care îşi aşteaptă oaspeţii la Crişan, Uzlina, Nufărul, Roşu, Sulina sau Tulcea. Ele sunt atât de bine dotate încât pot să ofere luxul unui hotel de 4 stele. Turiştii au încălzire centrală, aer condiţionat, restaurant şi sală de conferinţe, Internet wireless şi se pot trezi în fiecare dimineaţă cu un alt peisaj la geam.
Cele mai bune locuri de pescuit sunt, tot în Delta Dunării. La vărsarea Dunării în Mare, în zona Sfântu Gheorghe se află cel mai apreciat loc de către pescari. Şalăul, crapul şi poate chiar şi acel somn uriaş poate fi pescuit aici. Amatorii de ştiucă şi biban trebuie să meargă pe Canalul Olguţa. Acolo poţi să pescuieşti chiar şi de pe mal, dar accesul se face doar cu o barcă.
Cel mai mare şarpe constrictor din ţara noastră se găseşte tot în Deltă. Supranumit "Balaurul Dobrogean", mai este cunoscut şi sub numele de şarpele cu patru dungi. El poate să ajungă până la 2.60 metri lungime, dar din nefericire este un exemplar pe cale de dispariţie
Delta are două muzee dedicate pescarilor. Casa Pescarului de la Mahmudia poate să arate oricui îi trece pragul care este viaţa localnicilor, dar ideea este completată de executarea unei reţete de borş de peşte sau o vizită pe canalele deltei alături de un pescar lipovean. Muzeul Lotcii de la Mila 23 este o altă instituţie de excepţie. Construit în jurul lotcii, barca pescărească specifică zonei, muzeul a reuşit să adune poveştile care circulă de sute de ani pe cale orală despre felul în care localnicii se folosesc de acest mijloc de transport.
Tot în Delta va puteți bucura de o plimbare cu barca, admirând biodiversitatea si fauna prezenta aici. Puteți admira pelicani, nuferi, păsări de diverse specii.
Răsăritul si apusul în Deltă îți vor oferi un adevărat spectacol vizual. Tot aici puteți admira pădurea Letea si caii sălbatici întălniți în zonă.
Localnicii sunt dormici să găzduiască turiști, mulți dintre ei si-au transformat casele pentru a putea găzdui turiștii. De asemenea va puteți bucura de soare si face plajă.