Căutare Live

Ion Caramitru, in turneu cu recital Mihai Eminescu

Directorul general al Teatrului National, actorul Ion Caramitru, si clarinetistul Aurelian-Octav Popa vor sustine, intr-un turneu americano-canadian de cateva zile, recitalul extraordinar Eminescu, dedicat geniului poeziei romanesti.

Turneul va cuprinde patru reprezentatii in limba romana la New York (23 si 24 iunie), Washington DC (25 iunie) si Philadelphia (26 iunie) si cate o reprezentatie la Montreal (30 iunie) si Toronto (2 iulie).

Programul turneului include si participarea lui Ion Caramitru, alaturi de actrita Dorina Lazar, directoarea Teatrului Odeon, la o intalnire care va avea loc in 21 iunie la sediul ICR New York. Cei doi vor purta un dialog in limba engleza axat pe teme legate de schimburile internationale si de prezenta teatrului romanesc in strainatate, precum si de parcursul lor personal, marcat de tranzitia de la cariera de actor la cea de administrator cultural in Romania postcomunista.

Recitalul Eminescu scoate la iveala pagini din impresionantul tezaur pastrat si purtat candva intr-o simpla lada de lemn, cu care poetul nepereche se muta, luandu-si cu el caietele si notatiile pe care astazi le putem „rasfoi", facsimilate si digitalizate la Academia Romana. Recitalul este alcatuit dintr-o selectie din manuscrisele de poezie, proza si filosofie ale marelui poet.

Citeste si Jurnalul!

Orase imbracate in albastru de Ziua Internationala a Strumfilor... Primul concert Mr. Big in Romania...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri