Live acumObservator 16
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Maria Tanase, in memoriam! Un bust al artistei va fi dezvelit pe 1 Decembrie, in Capitala

Un secol, atat a trecut de la nasterea celei supranumite Pasarea maiastra, Edith Piaf a Romaniei si Regina cantecului popular. Romanca noastra, Maria Tanase, va fi omagiata printr-un bust care va fi amplasat in Bucuresti.

Primaria Sectorului 4 a anuntat, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea cantaretei, ca pe 1 Decembrie, pe Bulevardul Tineretului, pe aleea de acces catre Parcul Lumea Copiilor, va fi dezvelit bustul in memoriam Maria Tanase. Zona nu a fost aleasa intamplator, ci s-a luat in considerare faptul ca artista s-a nascut si si-a petrecut multi ani din viata in locul numit la vremea aceea Mahalaua Caramidarilor.

Maria Tanase s-a nascut la Bucuresti, pe 25 septembrie 1913, iar cariera a inceput-o in anul 1938, cand a prezentat un program de piese folclorice intr-o emisiune radiofonica.

Artista a cunoscut succesul in urma unui repertoriu alcatuit din aproape 400 de cantece din toate regiunile Romaniei. Melodii care au ajuns la sufletele publicului. Un buchet de 20 de cantece din repertoriul artistei a fost publicat de Editura Muzicala in 1963 in brosura Cantecele mele – Maria Tanase.

Maria Tanase incetat din viata pe 22 iunie 1963, la numai 50 de ani.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro