Antena Căutare

Târguri de Crăciun 2018

Târguri de Crăciun 2018. Află care sunt cele mai frumoase Târguri de Crăciun 2018 din România, în ce perioadă sunt organizate și tot ce trebuie să știi, doar din articolul a1.ro

Târguri de Crăciun 2018
Targ de Craciun | targuldecraciun.ro

Mai sunt doar 35 de zile până la Crăciun și aproape toată țara a fost cuprinsă de spiritul sărbătorilor de iarnă, mai ales acum când ninsoarea s-a așternut aproape în toate zonele României. Cele mai populare târguri de Crăciun care strâng anual mii de români și turiști sunt cele din București, Brașov, Cluj și Sibiu.

Târgul de Crăciun de la București

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează Târgul de Crăciun Oficial al Capitalei, între 30 noiembrie – 26 decembrie 2018, în Piața Constituției, eveniment care atrage peste 1 milion de vizitatori din țară și din străinătate.

Pentru aproape o lună, Târgul de Crăciun București reprezintă o destinație de neratat pentru cei care vor să experimenteze un Crăciun tradițional, fiind un târg dedicat întregii familii, care transformă centrul capitalei într-un oraș de poveste. Vizitatorii se pot bucura de concerte și spectacole, de un târg tradițional format din peste 100 de căsuțe cu decorațiuni și produse de sezon, precum și de o zonă gastronomică unde pot degusta preparate românești autentice.

Articolul continuă după reclamă

Casa magică a lui Moș Crăciun este destinația favorită a copiilor, fiind un loc de poveste unde Moșul și elfii săi așteaptă vizitele celor mici și scrisorile cu dorințe pentru cadourile de Crăciun. Atracțiile includ un carusel pentru copii, un patinoar în aer liber pentru întreaga familie, o iesle și un minunat brad de Crăciun, înalt de 30 de metri.

Târgul de Crăciun de la Brașov

În acest an, Târgul de Crăciun din Piața Sfatului va avea 40 de căsuțe, dintre care 39 vor fi ocupate de comercianți și producători din România, în urma unei evaluări făcute pe baza unor criterii nou introduse din acest an. O căsuță va fi alocată unor comercianți veniți din Nurnberg, oraș înfrățit cu Brașovul. Faţă de anii trecuţi, când începea la 5 decembrie, acum Târgul de Cerăciun se deschide la 1 Decembrie. Perioada târgului de Crăciun din Brașov este 1 decembrie - 13 ianuarie.

Târgul de Crăciun de la Cluj

Dacă anul trecut creatorii târgului reaminteau clujenilor că sărbătorile de iarnă sunt sărbătorile familionului, în acest an urmează cinci săptămâni de petrecere "împreună". Tematica propusă pentru 2018 invită clujenii să expleze ideea de centenar din perspectiva unirii oamenilor în ansamblul diversității culturale pe care Clujul o găzduiește.

Pentru deschiderea oficială, planificată în perioada 23-25 noiembrie, organizatorii pregătesc:

- Tradiționala pornire a iluminatului de Crăciun din Piața Unirii

- Concerte ale trupelor românești Phoenix, Compact B și Cobzality

- Un concert inedit al orchestrei Istanbul Büyük Şehir Belediyesi Kent

- „Jocurile muzicale de iarnă” – un spectacol feeric cu piese celebre. Acesta este realizat în colaborare cu școlile muzicale The Beat, Rock Academy, Voltaj Academy și Armonia Music

- Spectacolul „100 de ani de muzică în 100 de minute”, care ne propune o incursiune în muzica românească, realizată împreună cu Rada Stan, Armonia Music și Scena Urbană

- Animație stradală cu personaje îndrăgite precum Minnie și Mickey, Hello Kitty, Albă ca Zăpada, Eroi în pijamale, Cenușăreasa, Anna și Elsa, Crăiasa Zapezii, Goofy și Pluto, Winnie și Țestoasa, Peter Pan, Crăiasa florilor, Rapunzel, Scooby Doo, Harry Potter, Anna, Elsa, Kristoff

- Workshop-uri pentru părinți oferite de organizația “Oameni mici și mari” la Căsuța lui Moș Crăciun

Târgul de Crăciun de la Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu va fi deschis în perioada 16 noiembrie - 3 ianuarie 2019. Acesta este un proiect cultural organizat de Asociația Events for Tourism, inițiat în anul 2007 de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Evenimentul a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea, atmsofera și tradiția creată.

Inaugurarea proiectului „Christmas in Sibiu – Gastronomy.Culture.Tourism 2018” va lua forma unui spectacol de muzică și lumini – Radu Nechifor & Friends.

Noutatea evenimentului din acest an constă într-un spectacol susținut de artista Paula Seling care alături de Radu Nechifor și orchestra sa va reuni instrumente precum naiul, contrabasul, trompeta, vioara, chitara, percuția, claviatura și mai multe voci, va aborda mai multe genuri muzicale, de la clasic la pop rock, de la jazz la folclor autentic. Repertoriul abordat va fi unul internațional, preponderentă fiind tematica sărbătorilor de iarnă.

Sursă foto: targuldecraciun.ro

Evenimente București 20 și 21 noiembrie 2018... Târgul ,,Poveste de Crăciun” al Operei Comice pentru Copii 2018...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x