Live acumSerial: Alegerea
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Producătoarea Margaret Menegoz a fost numită preşedinte interimar al Academiei franceze de film

Producătoarea Margaret Menegoz a fost numită preşedinte al Asociaţiei pentru Promovarea Cinematografiei care organizează gala premiilor César, în aşteptarea unei adunări generale extraordinare care va avea loc la 20 aprilie, a anunţat miercuri CNC (Centre national du cinéma).

Preşedintă a UniFrance din 2003 până în 2009 şi membră a Comisiei naţionale pentru film, Margaret Menegoz conduce compania Films du Losange, care a produs numeroase lungmetraje regizate de Jean-Claude Brisseau, Michael Haneke, Éric Rohmer sau Andrzej Wajda.

"De-a lungul acestei perioade şi ca urmare a demisiei lui Alain Terzian din funcţia de preşedinte al Asociaţiei pentru Promovarea Cinematografiei, această funcţie este de acum asigurată de Margaret Menegoz", a indicat CNC într-un comunicat.

"Membrii Asociaţiei se vor reuni într-o adunare generală extraordinară pe 20 aprilie, la CNC, cu scopul de a adopta noi statute şi de a înlocui provizoriu membrii demisionari ai consiliului de administraţie, în aşteptarea unei conduceri definitive", adaugă CNC.

"O a doua adunare generală, care îi va include de data aceasta şi pe noii membrii care au aderat în asociaţie, va fi convocată în vară. Atunci va fi ales un consiliu de administraţie a cărei componenţă va fi conformă cu principiile de reprezentativitate, diversitate şi paritate, garantate de noile statute", a precizat Centrul Naţional al Cinematografiei.

"Acest plan de modernizare va permite ceremoniei premiilor César şi altor operatori coordonaţi de Academie să continue să aibă un rol excepţional de punere în valoare a creaţiei cinematografiei franceze", a indicat Dominique Boutonnat, preşedinte CNC.

Acuzată de lipsă de transparenţă, conducerea Academiei franceze care organizează gala César şi care a fost condusă din 2003 de producătorul Alain Terzian, a demisionat în bloc la mijlocul lunii februarie, cu două săptămâni înainte de ceremonia la care sunt acordate recompensele din cinematografia franceză, care va avea loc vineri seară.

Criza, care dura de săptămâni, a luat o nouă amploare odată cu publicarea unei petiţii semnată de 400 de personalităţi, între care Omar Sy, Jacques Audiard sau Céline Sciamma, prin care solicitatu "o reformă profundă".

Asociaţia pentru Promovarea Cinematografiei, fondată în 1974 de Georges Cravenne, care a creat premiile César, conduce Academia.

Sursa : news.ro

Recomandari