Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Unul dintre cei mai mari saxofoniști ai planetei s-a stins la 75 de ani!

Saxofonistul american Wilton Felder, un renumit muzician de jazz, care a colaborat şi cu artişti celebri aparţinând altor genuri muzicale, precum Jackson 5, Joni Mitchell, Billy Joel, B.B. King şi Joe Cocker, a murit din cauza unui cancer, la vârsta de 75 de ani

Saxofonistul american Wilton Felder, un renumit muzician de jazz, care a colaborat şi cu artişti celebri aparţinând altor genuri muzicale, precum Jackson 5, Joni Mitchell, Billy Joel, B.B. King şi Joe Cocker, a murit din cauza unui cancer, la vârsta de 75 de ani.

Artistul a murit din cauza unui mielom - cancer la nivelul măduvei osoase -, pe 27 septembrie, în localitatea Whittier din statul american California, precizează publicaţia The New York Times.

Conform Mediafax, Wilton Folder era cel mai bine cunoscut în calitate de membru al formaţiei The Jazz Crusaders, pe care a înfiinţat-o alături de Wayne Henderson, Joe Sample şi Stix Hooper în perioada liceului.

Grupul a lansat mai multe albume de succes în anii 1960, inclusiv materialele discografice "Freedom Sound", "Lookin' Ahead" şi "Tough Talk", iar apoi şi-a schimbat numele în The Crusaders, încercând să se adreseze mai multor categorii de public, inclusiv din afara universului jazz-ului.

Recomandari