Vara de 100 de zile nu s-a terminat! a1.ro ţi-a pregătit o mega- surpriză: 100 de reţete delicioase de îngheţată de casă.
Ce poate fi mai plăcut într-o zi călduroasă de vară decât să te răcoreşti cu o îngheţată? Să te răcoreşti cu o îngheţată naturală! Şi nu, nu e mare scofală! A1.ro te învaţă cum să o pregăteşti pe cea mai bună.
Nu uita! Rămâi pe a1.ro/100deziledevara. Urmează surprize şi mai şi!
Îngheţată Espresso
Ingrediente:
1 ½ ceaşca lapte integral
¾ ceaşca zahăr tos
1 ½ ceaşca boabe de cafea întregi prăjite
un vârf de cuţit de sare
1 ½ ceaşca smântână pentru frişcă
5 gălbenuşuri de ou
¼ linguriţă extract de vanilie
¼ linguriţă espresso fin măcinat
Mod de preparare:
Pune într-o cratica la foc mic laptele, zahărul, boabele întregi de cafea, sarea şi ½ ceaşca smântână. Odată ce amestecul este cald, acoperă cu un capac, închide flacără de la aragaz şi uită de el aproximativ 1 ora – timp îngăduit pentru răcire.
După o oră încălzeşte din nou amestecul de lapte şi cafea. Toarnă smântână rămasă într-un castron mare. Într-un bol separat amesteca gălbenuşurile de ou şi toarnă încet compoziţia de lapte cald, amestecând constant. Varsă totul din nou în cratiţă şi aşeaz-o la foc mediu amestecând până se îngroaşă.
După ce s-a îngroşat, compoziţia se strecoară printr-o sită în castronul cu smântână, apăsând uşor pe boabele de cafea cu o lingură pentru a ieşi cât mai multă aroma din ele, după care boabele pot fi aruncate. Se încorporează vanilia şi espresso-ul fin măcinat, amestecând pe o baie de gheaţă până se răceşte complet, după care se pune la congelator 3-4 ore, amestecând la fiecare jumătate de oră cu o firculita pentru a sparge cristalele de gheaţă.
Îngheţată de fistic
Ingrediente:
300ml lapte gras
6 gălbenuşuri de ou ecologice
200g zahăr pudră
1 linguriţă extract de migdale
350 ml smântână grasă
puţin colorant alimentar verde
50g fistic decojit tocat plus încă puţin extra
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, iar peste acestea se toarnă laptele fierbinte (adus în punctul de fierbere). Toarnă compoziţia într-o cratiţă şi amesteca uşor la foc mic până se îngroaşă puţin. Se transfera într-un castron, se adăugă extractul de migdale, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la răcit.
Amestecă bine smântână în compoziţia răcită de gălbenuşuri, iar la final adăugă o picătură de colorant verde (după preferinţa).
Dacă nu ai o maşină de îngheţată, toarnă crema rezultată de îngheţată într-un recipient cu capac şi aşeaz-o la congelator 3 ore, apoi amestecă uşor în ea şi pune-o înapoi pentru încă o oră. Dacă ai lăsat îngheţata la congelator peste 4 ore, atunci este necesar ca înainte de servire cu 20 de minute să o scoţi la temperatura camerei. Se serveşte cu fistic tocat.
Îngheţată cu miere si smochine
Ingrediente:
1 păstaie de vanilie
200ml smântână pentru frişcă
300ml lapte integral
50g de zahăr alb
4 ouă gălbenuşuri
3 linguri de miere de albine
4 smochine proaspete
Mod de preparare:
Păstaia de vanilie se taie longitudinal şi se scoate cu un cuţit miezul. Separat într-o cratiţă se pun la fiert smântână, laptele şi zahărul.
Gălbenuşurile de ou se bat bine de tot şi se adăugă miezul de vanilie, apoi se toarnă uşor peste compoziţia de lapte, amestecând repede şi continuu cu un ţel, sau mixer. Se lasă la fiert în coninuare la foc mic până se îngroaşă, după care se adăugă mierea, se lasa 30 minute la răcit până ajunge la temperatura camerei, amestecând ocazional.
După ce s-a răcit, compoziţia de îngheţată se pune la congelator pentru aproximativ 6 ore, amestecând din 50 în 50 de minute cu o furculiţă să nu se formeze cristale de gheaţă.
Îngheţata se serveşte cu smochine proaspete tăiate în sferturi sau cu un sos de fructe la alegere.
Îngheţată Cu Limoncello Şi Amaretti
Ingrediente:
300g afine
4t linguri limoncello
3 linguri zahăr pudră
300ml smântână pentru frişcă
6 linguri vin pentru deşert
6 biscuiţi amaretti, zdrobiţi
Mod de preparare:
Pune afinele, 1 lingura limoncello şi 1 lingura zahăr într-o tigaie şi fierbe la foc mic pentru aproximativ 1 minut, până când amestecul prinde o culoare mai intensă, dar cu atenţie ca afinele să rămână întregi. Se lasă la răcit complet.
Într-un castron toarnă smântână, restul de limoncello, vinul şi cu ajutorul unui mixer bate ingredientele până se îngroaşă. Se lasă la congelator 2-2 1/2 ore.
După aproximativ 2 ore, pune într-un pahar special de îngheţată câteva afine, puţini biscuiţi sfărâmaţi amaretti şi o lingură de îngheţată. Repetă procedeul de 2 ori, finalizând cu câteva afine şi amaretti deasupra. Procedează la fel cu al doilea pahar.
Îngheţată de fructe
Ingrediente:
500g de frişcă
160g zahăr pudră
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 lingura de rom
300g de fructe strivite
Mod de preparare:
Bateţi tare frişcă, cu ajutorul unui mixer. Adăugaţi zahărul pudră bătând până se dizolvă împreună cu lingura de rom. Adăugaţi fructele strivite şi zeamă de lămâie. Mai bateţi puţin până se omogenizează compoziţia.
Turnaţi compoziţia într-un vas de îngheţată, pe care îl introduceţi în congelator, pentu câteva ore. Serviţi în cupe speciale de îngheţată, peste care puteţi să puneţi sosuri şi eventual o cupă de frişcă.
MAI MULTE REŢETE PUTEŢI GĂSI AICI!
SURPRIZA ZILEI DE SÂMBĂTĂ #100 de zile de vară! Antena 1 îţi dă şansa unei vizite în culisele show-ului "Te cunosc ... SURPRIZA ZILEI DE LUNI! În vara de 100 de zile, a1.ro îţi aduce 100 de faze tari "În puii mei"...