Ingrediente
- 350 g osobuco de miel
- 12 g caise confiate
- 12 g prune deshidratate
- 12 g curmale deshidratate
- smochine deshidratate
- 15 g miere de albine
- 1 baton de scortisoara
- 30 ml ulei floarea soarelui
- 30 g zahar tos
- 3 g piper negru boabe
- 5 g sare fina
- 100 g ceapa alba
- 15 g migdale crude in coaja
- 0,01 g sofran
Mod de preparare
Osobuco de miel se pune la fiert cu morcov, telina, ceapa , sare fina, piper negru boabe, o foaie de dafin si usturoi taiat pe jumatate.
Intr-o cratita se pune ulei de floarea soarelui si se lasa la incins.
Se adauga ceapa alba taiata julien, batonul de scortisoara, sofranul si fructele confiate.
Cand capata culoare aurie se adauga supa de miel (supa se obtine din fierberea rasolului de miel) si se adauga si rasolul de miel fiert.
Se da in clocot si se pune in recipientul special de servire a tajinului, timp de 25-30 min la cuptor la o temperatura de 140 grade Celsius.
Se serveste in recipientul denumit Tajin, punandu-se deasupra migdale crocante.