Ingrediente
- Ingredientele acestei retete sunt calculate pentru 10 clatite. Ghiceste pretul calculat pentru o portie de doua clatite, realizata cu produsele recomandate de Mega Image!
- Aluatul:
- - 4 oua intregi (marca 365)
- - 20 gr. unt topit (marca 365, UNT 65% 200G)
- - 200 gr. faina (marca BANEASA, FAINA TIP 000 1KG)
- - 1 baton vanilie (marca CASINO, PASTAI VANILIE 6G)
- - 6 gr. sare (marca DELHAIZE, SARE IODATA ATLANTIC 500G)
- - 500 ml lapte (marca LADORNA, LAPTE UHT 1.5% 1L)
- - 20 gr zahar (marca 365 ZAHAR TOS 1KG)
- Mousse-ul de ciocolata cu lapte:
- - 750 gr frisca (marca HOPLA, FRISCA VEGETALA UHT 500ML)
- - 300 gr ciocolata cu lapte (marca PRIMOLA, CIOCOLATA LAPTE 100G)
- - 100 gr pasta de alune caramelizate (marca 365, PASTA TARTINABILA ALUNE 750G)
- - 200 gr smantana lichida (marca LADORNA, SMANTANA PENTRU GATIT UHT 32% 1L)
- Smochinele caramelizate:
- - 200 gr smochine proaspete (SMOCHINE 1KG)
- - 50 gr unt (marca 365, UNT 65% 200G)
- - 50 gr zahar tos (marca 365, ZAHAR TOS 1KG)
- Sosul de ciocolata:
- - 300 gr ciocolata amaruie (marca PRIMOLA, CIOCOLATA AMARUIE)
- - 50 gr miere (marca 365, MIERE POLIFLORA 400GR)
- - 200 gr smantana lichida (marca 365, SMANTANA UHT 30% 200ML).
Mod de preparare
Pentru aluat: Se amesteca toate ingredientele. Compozitia obinuta se da prin sita pentru a nu se forma cocoloase. De preferat a se lasa peste noapte la frigider pentru ca aluatul sa-si dezvolte toate aromele.
Mousse-ul de ciocolata cu lapte: Ciocolata cu lapte si pasta de alune caramelizate se topesc, smantana lichida se da in clocot, dupa care toate se amesteca intr-o crema onctuoasa. Se adauga frisca batuta pentru a obtine un mousse.
Smochinele caramelizate: Smochinele se taie in sferturi si se aseaza pe tava de cuptor impreuna cu 50 de grame unt si 50 de grame zahar tos. Se dau la cuptor si se caramelizeaza timp de 10' la o temperatura de 180 grade.
Sosul de ciocolata: Smantana lichida si mierea se fierb impreuna. Se adauga ciocolata amaruie maruntita. Se mixeaza si se lasa 30' la frigider.
Se coc clatitele intr-o tigaie cu unt. Dupa racire, se umplu cu mousse de ciocolata si smochine caramelizate. Se leaga in forma de punguta cu batonul de vanilie inmuiat in apa.
Montajul:
Pe marginea farfuriei se aseaza sosul de ciocolata, in mijloc clatita, iar apoi se decoreaza cu alune de padure caramelizate si smochine proaspete.
Ingredientele pentru aproximativ 10 clatite