Căutare Live

Duet de ciocolată albă cu nucă de cocos şi cartof dulce

Un duet care-ți lasă gura apă, propus de Alex Iacob.

Ingrediente

  • 70g ciocolată albă (marca Casino, Ciocolată albă desert 175 g)
  • 110g cremă de branză (marca Ceva fin, Cremos crema brânză 150 g)
  • 20g pastă de cocos (marca Casino, Nucă de cocos rasă 125 g)
  • 250g cartof dulce (sartofi dulci cal1 US)
  • 2 bucăți foi gelatină (marca Dr.Oetker gelatină 10 g)
  • 100 g migdale proaspete (Migdale crude 250 g)
  • 100 g zahăr (marca Mărgăritar, Zahăr Cristal 1kg)
  • 50 g ciocolată neagră (marca 365, Mini ciocolată neagră 300 g)
  • 10 g cacao (marca Dr.Oetker, Cacao 50G)
  • 10g brocoli (broccoli cal. 1 ES)
  • 5ml sirop de zmeură (marca Crops, zmeură 300 g)
  • Ciupercuţa proaspătă mini (ciuperci mini 250 g cal.1 RO)
  • 1bucată baton vanilie (marca Kotanyi, Baton de vanilie bourbon 3 g)
  • 100 g făină (marca Titan, Făina albă superioară 000 1 kg)

Mod de preparare

Se topeşte ciocolată împreună cu pastă de cocos apoi se adaugă peste crema de brânză.
Se lasă la frigider până la montaj.

Se pune cartoful la fiert, în coaja, foile de gelatină se pun în apă rece, se scot seminţele de vanilie.
Se curăţa cartoful de coajă apoi se adaugă foile de gelatină, seminţele de la batonul de vanilie şi se mixează până se obţine o cremă fină.

Migdalele, cacaoa, ciocolată neagră topită, zahărul, făina se dau la mixter până devin foarte fine.
Se băgă la cuptor 20 de minute la 160 grade.

În mijlocul unei farfurii întinse se pun într-o formă rotundă straturi suprapuse de cremă de brânză, ciocolată, cocos, crumble de migdale şi cremă de cartof dulce. Deasupra punem crumble de migdale şi frunzuliţe de valeriană.
În marginea farfuriei punem puţină compoziţie de cremă de brânză, deasupra câteva vârfuri dintr-un buchet de brocoli amestecat cu sirop de zmeură şi ciupercuţă mini.

Învață să prepari rețeta pe Antenaplay.ro!

Tablou de toamnă: Fazan cu mousse de hribi, vanilie şi legume... Vită, stridii şi homar...
Ultimele știri