Ingrediente
- Pentru 1 porţie
- 100 g migdale
- 100 g alune de pădure
- 50 g biscuiţi speculoos
- 200 g zahăr
- ganache de ciocolată albă
- 1 banană
- 2 foi de gelatină
- 100 g mix de fructe de pădure
- 30 g zahăr
- puţină zeamă de lămâie
- 100 g ciocolată neagă
- 50 g smântână
Mod de preparare
Zahărul se topeşte, când e caramel se aruncă migdalele şi alunele înăuntru.
Imediat se scot şi se lasă la răcit pe o foaie de copt.
Când s-au răcit, se mixează în blender pentru a obţine o pudră.
Biscuiţii se fac şi ei pudră.
Cele două pudre se amestecă, se întind pe o foaie de copt şi se băgă la cuptor timp de 5 minute, la o temperatură de 180 grade Celsius.
Se scot şi se lasă la răcit. Se porţionează cu un cilindru metalic.
Se pregăteşte un ganache de ciocolată albă şi se amestecă cu bucăţi mici de banană şi cu două foi de gelatină.
Se întinde pe o foaie de copt şi se pune la răcit. Când e rece, se taie cu acelaşi cilindru.
Mixul de fructe de pădure, 30 g zahăr şi puţină zeamă de lămâie se pun la redus şi se blendează pentru a obţine o consistenţă siropoasă.
Ganache din ciocolată neagră:
Ciocolată neagră se temperează şi se amestecă cu smântână călduţă.
Smontează conform fotogafiei.