Ingrediente
- Piept de gasca – ½ buc
- Broccoli – 150 gr
- Fructe de padure congelate – 100 gr
- Zahar – 50 gr
- Vin rosu – 20ml
- Unt – 20 gr
- Ulei de masline – 20 ml
- Busuioc verde – 5 gr
- Usturoi – 1 catel
- Seminte pin – 5 buc
- Seminte susan prajite – 2 gr
- Miere de albine – 1 lingurita
- Sare, piper
Mod de preparare
Pieptului de gasca se cresteaza pe fata cu piele, i se da fata ape tigaia incinsa bine (fara ulei), apoi se asezoneaza cu sare si piper , se unge cu miere pe fata cu piele si se presara semintele de susan, apoi se introduce la cuptorul incins la 180 grade C pentru aprox. 10-12min.
Fructele de padure se fierb impreuna cu zaharul si vinul rosu iar la final se adauga 10 gr. de unt si busuioc tocat. Brocolli se blanseaza pentru 2-3 min. in apa clocotita apoi se trage in tigaia in care in prealabil s-a incins uleiul de masline cu 10 gr de unt, usturoiul zdrobit si semintele de pin si se asezoneaza cu sare si piper.