Ingrediente
- 250 g muschi vita kobe
- 1/2 fenel
- 3 buc sparanghel
- 10 g ciuperci funghi porcini deshidradate
- 1 buc. ciuperci champinion
- 1 rosie cherry
- 1 fir cimbru
- 1 fir rozmarin
- 1 frunza salvie
- 2 catei usturoi
- 20 g unt
- 60 ml ulei de masline
- 1 ml ulei de trufe bianco
- 100 ml smantana dulce
- Sare, piper
Mod de preparare
Aurelia Moscu a pregatit pentru jurati "vita Kobe, pe pat de fenel si sparanghel si sos de ciuperci, aromatizat cu ulei de trufe bianco". Iata reteta sa:
Carnea se maseaza cu ulei de masline, rozmarin si salvie, apoi i se da fata pe tigaie, se adauga piper si se introduce la cuptor pentru aproximativ 5 min. (tb. sa ramana medium rare).
Cand este gata, se sareaza si se lasa putin sa se odihneasca pe un servet curat, pentru a nu-si lasa sucul in farfurie.
Fenelul se taie julienne, se trage in putin ulei de masline, aromatizat cu un catel de usturoi, atat cat sa ramana crocant. Se adauga sare si piper.
Sparanghelul se blanseaza pentru 2 minute, in apa cu sare, dupa care se trage la tigaie in putin ulei de masline aromatizat cu usturoi si unt. Se adauga sare si piper.
Ciupercile funghi porcini se hidrateaza, apoi, impreuna cu champinioanele taiate julienne, se trag in unt. Se adauga smantana, sare si piper. La final, se adauga si uleiul de trufe. Rosia cherry se blanseaza in apa fiarta si, impreuna cu firul de cimbru, se foloseste ca decor.
Asta e tot, reteta este gata.
Pofta buna!
Reteta lui Dragos Bercea: Crema de conopida si dovleac (bostan), inobilata cu ulei de trufe... Reteta Aureliei Moscu: File de crap cu mamaliga aromatizata...