Antena Căutare

Reteta Aureliei Moscu: Vita Kobe, pe pat de fenel si sparanghel si sos de ciuperci, aromatizat cu ulei de trufe bianco

Aurelia Moscu a pregatit pentru jurati "vita Kobe, pe pat de fenel si sparanghel si sos de ciuperci, aromatizat cu ulei de trufe bianco". Iata reteta sa.

Ingrediente

  • 250 g muschi vita kobe
  • 1/2 fenel
  • 3 buc sparanghel
  • 10 g ciuperci funghi porcini deshidradate
  • 1 buc. ciuperci champinion
  • 1 rosie cherry
  • 1 fir cimbru
  • 1 fir rozmarin
  • 1 frunza salvie
  • 2 catei usturoi
  • 20 g unt
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 ml ulei de trufe bianco
  • 100 ml smantana dulce
  • Sare, piper

Mod de preparare

Aurelia Moscu a pregatit pentru jurati "vita Kobe, pe pat de fenel si sparanghel si sos de ciuperci, aromatizat cu ulei de trufe bianco". Iata reteta sa:

Carnea se maseaza cu ulei de masline, rozmarin si salvie, apoi i se da fata pe tigaie, se adauga piper si se introduce la cuptor pentru aproximativ 5 min. (tb. sa ramana medium rare).

Cand este gata, se sareaza si se lasa putin sa se odihneasca pe un servet curat, pentru a nu-si lasa sucul in farfurie.

Fenelul se taie julienne, se trage in putin ulei de masline, aromatizat cu un catel de usturoi, atat cat sa ramana crocant. Se adauga sare si piper.

Sparanghelul se blanseaza pentru 2 minute, in apa cu sare, dupa care se trage la tigaie in putin ulei de masline aromatizat cu usturoi si unt. Se adauga sare si piper.

Ciupercile funghi porcini se hidrateaza, apoi, impreuna cu champinioanele taiate julienne, se trag in unt. Se adauga smantana, sare si piper. La final, se adauga si uleiul de trufe. Rosia cherry se blanseaza in apa fiarta si, impreuna cu firul de cimbru, se foloseste ca decor.

Asta e tot, reteta este gata.

Pofta buna!

Reteta lui Dragos Bercea: Crema de conopida si dovleac (bostan), inobilata cu ulei de trufe... Reteta Aureliei Moscu: File de crap cu mamaliga aromatizata...

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Video Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Luni, 20.01.2014, 22:56
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou Sambata, 30.09.2023, 15:07

Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești

Orice femeie visează la un moment dat în viață să aibă o rochie de prințesă la nuntă și să fie tratată ca atare. Chef Liliana nu face excepție, ba chiar poate spune că și-a împlinit acest vis

Joi, 22.05.2014, 08:11
Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Cum păstrezi ouăle până le consumi? În frigider? Şi nici nu vrei să le depozitezi altfel? Da, ouăle se păstrează în frigider mai mult în America. În Europa, ele se ţin la temperatura camerei.

Vineri, 11.04.2014, 12:52
Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

A gătit la cele mai luxoase restaurante din Berlin şi Spania, a absolvit cea mai bună şcoală gastronomică din lume, Basque Culinary Center, a câştigat „Top Chef” şi a acceptat provocarea, alături de Marius Florea Vizante, de a-i învăţa pe prichindei tainele bucătăriei la „Junior Chef”, show difuzat în fiecare luni, de la 20:30, la Antena 1

Vineri, 11.04.2014, 12:35
Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Carnea reprezintă un aliment important, dar mulţi oameni preferă s-o excludă din meniul lor zilnic

Vineri, 11.04.2014, 11:53
x