- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- Crap 1800g
- Sare 20g
- Piper 2g
- Ardei iute 20g
- Ghimbir 20g
- 500 ml vin alb
- 400 g lamai
- 600 g malai
- 100 g unt
- 300 g bacon
- 400 g morcov
- 400 g telina
- 400 g ardei gras
- 20 g usturoi
- 100 ml ulei
Mod de preparare
Cerasela Lungu a pregatit pentru juratii Top Chef un "duet de crap aromatizat, insotit de legume si mamaliguta cu bacon", inspirat din desenele animate "Finding Nemo". Iata reteta dansei:
Crapul se imparte in doua, una din parti se pune la marinat cu vin, ghimbir, sare, piper si suc de lamaie. Pentru a doua parte, in loc de ghimbir, se adauga ardei iute si se vor lasa minim 15 min.
Legumele se taie bare subtiri si se trag la tigaie, unde se aduga si usturoiul taita brunoise, se tempereaza. Se face mamaliga. Se taie baconul cubulete si se trage la tigaie. Se adauga si se amesteca bine. Apoi, se va rasturna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar, dupa ce s-a racit, se va taia bare.
Se ia un cerc, in care se aseaza crapul picant la mijloc. Se adauga legumele, celalat crap se brezeaza, dupa care se vor baga la cuptor la 170C timp de 15 min.
Spre final, se feliaza rosii cherry, care se adauga peste pestele din cerc.
Montajul se va face dupa preferinte, insa, in acest caz, a fost montat pentru a simboliza personajul din filmul "Finding Nemo": din barele de mamaliga se face un turn, apoi se aseaza medalionul, in asa fel in cat sa se vada partea care nu are peste, sa fie simbolizata gura deschisa a rechinului.
Dupa acest lucru, se va taia bucata de crap brezata si se va aranja in fata rechinului. Deasupra,se pun doua bucati de chivas, care sa simbolizeze cutitele din mainile lui Nemo.
Asta e tot, reteta este gata.
Pofta buna!
Reteta lui Ionut Susala: Muschi de vita Kobe, cartofi chateau cu sofran, biscuite de parmezan, chiffonade de praz si lem... Desertul Ceraselei Lungu: Placinta cu branza si sos de vanilie...