Ingrediente
- 1500 g gutui
- 1500 g zahar
- 200 g unt
- 500 g ardei kapia
- 20 g ardei iute
- 500 g brannza philadelfia
- 50 ml cogniac
- 300 ml vin alb
- 300 ml frisca
Mod de preparare
In cadrul probei de foc, din episodul 4 al emisiunii Top Chef, Cerasela Lungu a pregatit "gutui caramelizate cu crema de branza si dulceata de ardei." Iata reteta sa.
Gutuile se vor taia bare. Apoi, se incinge untul, se adauga zaharul si gutuile si se amesteca constant. La urma, se adauga vin alb. Ardeii se taie brunoise si se trag la tigaie cu zahar.
Se adauga ardeii iuti, peste care, se face o reductie cu vin alb, amestecand din cand in cand. Se bate frisca, se adauga branza, zahar, cogniac si ardei iute. Se amesteca pana devine o compozitie omogena. In final, se orneaza preparatul astfel: se monteaza prima data gutuile, deasupra lor, crema de branza, iar, pe langa, sosul. Asta e tot, reteta e gata.
Pofta buna!
Reteta echipei lui Ionut Susala: Mazare cu curcan... Reteta echipei lui Ionut Susala: Duo de salata de varza alba si rosie...