Ingrediente
- 500 g de branza dulce (ricotta)
- 100 grame zahar
- 2 oua
- 2 lingurite rase de bicarbonat
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 plic zahar vanilat
- 1 lingurita coaja de lamaie verde(lime)
- 1 varf de cutit de sare
- 200g faina (si 50g pe masa cand ii formezi)
- 150g smantana acra
- ½ sticluta de esenta de rom
- 50 g zahar pudra
- 500-700 ml ulei pentru prăjit la o temperatura medie cam 120 grade-130 grade sa nu se ard
- 2 bucati fructul pasiunii
Mod de preparare
Papanasii lui Dan Bogatu au placut juratior dar nu indeajuns cat sa il scape de eliminare. Norocul bucatarului a stat in increderea chefilor ca poate face si preparate mai bune si in acest fel a ramas in concurs. Daca te tenteaza sa incerci papanasii lui Bogatu te invitam sa prepari reteta de mai jos.
Intr-un bol se amesteca branza cu faina, ouale, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja rasa de lime, zaharul vanilat, varful de sare. Se face un aluat mai moale, se formeaza papanasul si bila pe o masa cu faina si se pune la prajit in uleiul incins la apx 120-130 de grade, se prajeste pe ambele parti pana capata o culoare aurie.
Fructul pasiuni se taie in doua, se scoate compozitia,se strecoara prin stracurataoare de seminte. Intr-o tigaie se topeste zahar si se aduga un pic de apa sa se faca ca un sirop, se aduga si sucul din fruct si se lasa sa scada rezultand o dulceta subtire (un coulis, in termini gastronomici)
Se monteaza pe o farfurie conform imaginii, se serveste cu smantana si coulis-ul de fructul pasiunii si o feliuta de lime pt a fi un pic acrisor (de obicei papanasul se serveste cu dulceturi mai acrisoare cum e cea de visine ), papanasul este presarat cu zahar pudra.
Mancare nepaleza de rata, cu mozaic de hrisca si orez... Reteta Mariei Ungureanu: Piept de rata marinat in stil asiatic cu orez, ceai verde si fructe exotice...