Ingrediente
- 200 g antricot de vita
- 170 g telina
- 100 g cartofi
- 20 g unt
- 30 g smantana
- 100 g fructe de padure
- 50 ml vin rosu
Mod de preparare
Ionut Lupu a fost ales sef de echipa in cadrul primei editii a emisiunii Top Chef, dupa ce i-a impresionat pe jurati. Reteta lui, antricot de vita cu spuma de telina si sos de fructe de padure, a primit felicitari din partea juratilor si a fost aleasa una dintre cele mai bune trei farfurii. Iata cum se prepara:
Antricotul se brezeaza* pe ambele parti si se condimenteaza. Se face un piure din telina, cartofi, unt si smantana.
Pentru sos:
Fructele de padure se pun in tigaie, se adauga zahar si se lasa la caramelizat.
Se stinge cu vinul rosu si se fierbe pana se reduce la jumatate. Apoi, se paseaza si se fierbe pana se ingroasa. La final, se pune un cub de unt si se condimenteaza.
Pofta buna!
Dictionar:
*BREZA, brezez, vb. I. A găti înăbușit într-un recipient acoperit (brezieră), cu puțin lichid, fără ca acesta să acopere preparatul, timp îndelungat, la foc mic (carne de categoria a doua, păsări și pești întregi, legume).