- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 250 g file de crap
- 1 baby morcov
- 1 fructe de capere
- 1 rosie cherry
- 100 g cartofi noi
- 100 g fenicul
- 1 fir sparanghel
- 30 ml ulei masline extra virgin
- 2 g sare de mare
- 2 g piper proaspat macinat
- Pentru sos lemon butter:
- 100 g shalota
- 150 ml vin alb sec
- 50 g unt (82% g)
- 1 g sare
Mod de preparare
Ionut Susala a avut de gatit pentru personajele din filmul "Ice Age". S-a gandit sa le pregateasca "file de crap, cartofi lyonese, fenicul, sparanghel, baby morcov si sos lemon butter". Sa aflam si noi reteta sa.
Mai intai, se curata crapul de solzi, se spala si se fileteaza. Se portioneaza si se lasa la scurs.
Dupa aceea, se curata legumele si se spala.
Se pun la fiert morcovul si sparanghelul. Pe urma, intr-o cratita mica de sos, se pun la fiert shalota si vinul. Se tine pe foc pana se reduce, pe urma se strecoara printr-o sita fina si se da deoparte.
Se feliaza cartofii si se pun intr-o tigaie incinsa, cu ulei de masline si se soteaza pe ambele parti, pe urma se pune si feniculul, se condimenteaza si se introduce la cuptor. Fructul de capere se taie la baza pentru a sta in farfurie, iar rosia cherry se cresteaza in forma de cruce la baza ei si pe urma se introduce in friteuza pentru 10 secunde.
Se pune la prajit intr-o tigaie incinsa bine, crapul, cu pielea in jos si se condimenteaza, se intoarce pe cealalta parte si se introduce la cuptor pentru circa 10 minute la 180 C.
In alta cratita de sotat, se pune reductia de vin strecurata mai devreme si cu un tel elastic se pune treptat cubulete mici de unt rece. Se amesteca continuu pana rezulta un sos legat si moale, apoi se condimenteaza si se pune pe farfurie, alaturi de celelalte preparate.
Pofta buna!
Fishcake cu garnitura de legume sote... Reteta lui Ionut Susala: Muschi de vita Kobe, cartofi chateau cu sofran, biscuite de parmezan, chiffonade de praz si lem...