Ingrediente
- Pentru gem de rosii (un borcan mic)
- 600 g rosii fara miez și tocate
- 150 g zahar
- 1-2 linguri de suc proaspat de lamaie
- 1/4 lingurita de sare
- Pentru stafide picante (4 portii):
- 100 g stafide
- 100 ml de apa sau vin alb
- 1/4 lingurita de ghimbir pudra
- 1/4 lingurita nucsoara pudra
- Suc de la 1/2 portocala
- Crema de mascarpone cu cocos (4 portii):
- 150 g branza mascarpone
- 3 linguri de lapte de cocos
- 2 lingurite zahar pudra
- 2 linguri de nuca de cocos fulgi
- Pentru crema de Philadelphia cu cafea (4 portii):
- 1-2 lingurite praf de cafea instant
- 1 lingura de apa
- 200 g branza Philadelphia
- 50 g zahar pudra
- 1/4 lingurita de extract de vanilie
Mod de preparare
Nico Lontras a gatit un preparat exclusivist pentru Top Chef: "Cheesecake descompus, cu gem de rosii, stafide picante, crema de mascarpone cu cocos, crema philadelphia cu cafea si pudra de piscoturi". Sa aflam reteta sa.
Articolul continuă după reclamă
Pentru gemul de rosii: