Ingrediente
- 200 g orez
- 500-700 ml supa de pui sau apa
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa (tocata fin)
- 1/4 lingurita de chimin
- 1/4 lingurita curcuma pudra
- 1/4 lingurita de scortisoara pudra
- 1 varf de cutit praf de chili (dupa gust)
- 100 g de fructe uscate (stafide, caise)
- suc de la o portocala si coaja rasa fin
- 2 linguri coriandru proaspat (tocat)
- 60 g fulgi de migdale prajite
- sare, piper
- Pentru vinete cu chimin si usturoi (4 portii):
- 1/2 vanata mare taiata cuburi
- 1 lingura de sare
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1/2 lingurita de chimin
- 2 catei de usturoi tocat sau presat
Mod de preparare
Chef Hadad a fost foarte incantat de Nico Lontras, cand acesta i-a prezentat "orez marocan picant cu fructe uscate, vinete si fulgi de migdale". Sa aflam reteta sa.