Reteta care i-a adus lui Giovanni Piselli egalarea, inainte de a castiga prima editie Top Chef e acum la indemana ta!
Articolul continuă după reclamă
Uite cum poti sa o prepari:
Pestele se curata de solzi, se fileteaza si se scot oasele . Fileul se taie in bucati de aproximativ 160 gr.
Intr-o oala cu ulei de masline, se pun ceapa si telina apio, si se lasa la rumenit, dupa care se adauga capul si coada pestelui. Odata rumenite, se sting cu vin alb.
Se adauga rosii cherry proaspete, si gheata si se lasa la fiert. Din cand in cand, spumam stocul, deoarece prin fierbere ies la suprafata impuritatile.
Intr-o tigaie cu ulei de masline se trage fileul de scorpie pe ambele parti. Se mai adauga rosii cherry si cateva vongole, dupa care se adauga stocul de peste, strecurat, si si se lasa la fiert cateva minute.
Garnitura : cartofii mov se curata si se pun la fiert in apa si sare, dupa care se scurg de zeama si se piseaza cu o furculita. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbrisor.
Separat, intr-o tigaie cu ulei de masline si un catel de usturoi, tragem spanacul baby si-l condimentam cu sare si piper.
Montarea pe farfurie : intr-un cerc de inox se pun cartofii mov pisati, deasupra lor spanacul baby; deasupra garniturii, se aseaza fileul de scorpie si 2-3 vongole pentru décor.