Cunoscut si apreciat pentru deserturile minunate pe care le-a creat, Tudor Constantinescu a invatat secretul ciocolatei de la cei mai buni ciocolatieri ai lumii, de la faimosi ciocolatieri belgieni precum Wittamer, Marcolini sau Herman Van Dender. Supranumit si "createur du gout" (fr.: "creator de gust"), juratul Top Chef a studiat gastronomia in Belgia, apoi, timp de patru ani, a calatorit prin toata lumea, in calitate de consultant al uneia dintre cele mai prestigioase lanturi hoteliere din lume.
Astfel, Tudor va fi cel putin la fel de exigent precum au fost si alti profesionisti ai artei culinare cu el. Celor 24 de concurenti nu le va fi usor sa-l impresioneze pe juratul Tudor Constantinescu, dar trebuie sa tina cont ca viitorul Top Chef al Romaniei trebuie ”sa aiba imaginatie, creativitate si sa poata realiza la fel de bine un produs clasic, simplu cu o prezentare spectaculoasa si un gust extraordinar, cat si o creatie proprie unde sa fiu surprins de alegerea si combinatia ingredientelor”, a declarat Tudor Constantinescu.
Antena 1 le aduce telespectatorilor din 5 noiembrie de la 20.30 un nou format de succes international si pune pe muchie de cutit abilitatile a 24 dintre cei mai buni bucatari din Romania. Dintre acestia, doar unul singur poate fi primul Top Chef din istoria bucatariei romanesti moderne, titlu pentru care va trebui sa-si demonstreze indemanarea, cultura culinara, creativitatea si adaptabilitatea in cele mai inedite situatii, sub atenta supraveghere a celui mai rafinat juriu de profil. Lupta transa care se va da intre cei 24 a inceput deja, cu primele probe, filmate chiar la acest sfarsit de saptamana.
Complexitatea formatului acestui show aduce cu sine si o serie de probe inedite carora concurentii vor trebui sa le faca fata cu brio. Una dintre ele s-a filmat in camera frigorifica a unui abator, o alta la o scoala militara, iar locatiile alese de producatori pentru filmarile acestui show nu se rezuma doar la Bucuresti, astfel ca telespectatorii vor porni, impreuna cu concurentii, un periplu prin tara, in cele mai interesante si ofertante locuri din punct de vedere culinar.
In plus, filmarile pentru se vor desfasura si intr-un platou grandios, construit special pentru show-ul care va incepe pe 5 noiembrie la Antena 1.