Antena Căutare

De ce cade părul în sezonul rece. Ce să faci pentru prevenirea și tratarea acestei probleme

Iată care sunt cele mai comune cauze ale căderii părului în sezonul rece și nu numai. E normal ca părul să pice, știm cu toții de cele 50-100 de fire pe zi, și la fel de normal este ca acesta să se regenereze. Totuși, dacă această limită de 50-100 de fire de păr căzute pe zi este depășită, acest lucru ar trebui să devină un motiv de panică și trebuie să tratăm problema.

De ce cade părul în sezonul rece. Ce să faci pentru prevenirea și tratarea acestei probleme
De ce cade părul în sezonul rece. Ce să faci pentru prevenirea și tratarea acestei probleme | Shutterstock

Care sunt unele dintre cauzele comune care ar putea duce la căderea părului în sezonul rece și ce poți face ca să eviți această problemă.

De ce cade părul în sezonul rece

În general, acest lucru ține de hormoni, de unele deficiențe nutritive, de procesul de îmbătrânire, de unele boli sau de factorii psihologici. Modificările de temperatură pot aduce și ele schimbări în ceea ce privește părul nostru. Iată și alte cauze.

Folosirea uscătorului de păr

Folosim mai des uscătorul de păr toamna și iarna, iar căldura aparatului dăunează părului. Ideal ar fi să îl lăsăm în continuare să se usuce natural, la temperatura camerei. Dacă ne spălăm pe cap cu apă fierbinte, ceea ce nu e deloc indicat, iar apoi folosim și uscătorul de păr, să nu ne mirăm de ce o să vedem mai multe fire rupte decât de obicei.

Părul se deteriorează în urma căldurii excesive, așa că trebuie să fim foarte atenți cât de des folosim uscătorul de păr sau ondulatorul, care poate dăuna, de asemenea, dacă e folosit prea des.

Ții părul prins

Ca să îl ferim de vântul rece sau de ninsoare, poate că avem de multe ori tendința să ne ascundem părul, prin urmare îl prindem la spate și ne punem pe cap un fes sau o pălărie. Din păcate, acesta ar putea fi un alt factor care duce la căderea lui. Există acea vorbă, părul trebuie lăsat desprins, să „respire”. Totodată, căciula sau pălăria pot determina și ele ruperea firului de păr, prin frecare, așa că are foarte mare importanță și materialul din care acestea sunt fabricate.

Lipsa de hidratare

În sezonul rece, părul este predispus la rupere și din cauza lipsei de hidratare în zona scalpului. Dacă aveți iritații sau mâncărimi, atunci scalpul ar putea fi uscat. În acest caz, ar putea ajuta mult un simplu masaj, făcut chiar înainte de a-ți spăla părul. Măștile de păr și șampoanele hidratante, din ingredient naturale, ajută și ele.

Alimentația suferă schimbări

Chiar și alimentația noastră trece prin schimbări odată cu sezonul rece, pentru că mâncăm mai puține fructe și legume proaspete, așa că ar fi ideal dacă am încerca să fim mai atenți la acest lucru.

5 trucuri care te vor ajuta să rămâi sănătos pe timpul iernii. Cum să ai grijă de organismul tău... Beneficiile vitaminei C în sezonul rece. Cum ajută și de unde o poți extrage...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x