Antena

Cum preparăm rețeta de cozonac unguresc. Baigli cu mac și Baigli cu nucă.

Pe lângă cozonacii tradiționali, gospodinele se întrec în această perioadă în a prepara și rețeta de cozonac unguresc, adică renumitul Baigli cu mac și Baigli cu nucă. Sunt delicioși și se prepară mai ușor decât cozonacul tradițional.

Publicat: Sambata, 27 Aprilie 2019, 17:51 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:03
Galerie de imagini
Baigli cu mac și Baigli cu nucă.

Pe lângă cozonacii tradiționali, gospodinele se întrec în această perioadă în a prepara și rețeta de cozonac unguresc, adică renumitul Baigli cu mac și Baigli cu nucă. Sunt delicioși și se prepară mai ușor decât cozonacul tradițional.

Ingrediente pentru rețeta Baigli cu mac și Baigli cu nucă



Mod de preparare pentru rețeta Baigli cu mac și Baigli cu nucă

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu drojdia uscată.

Într-un bol, amestecăm gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, apoi cu untul moale si untura, tot moale. Puteți îlocui untura cu ulei.Se adaugă și sența, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie.

Facem o adâncitură la mijlocul făinii și adăugăm amestecul de mai sus.Încorporăm făina, picurând și cîte puțin lapte cald și frământăm un aluat ușor nisipos. Îl frământăm atât cât să devină compact, nu frământăm ca la rețeta de cozonac tradițional.

Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregătim umplutura de mac și umplutura de nucă ci stafide, pentru rețeta de cozonac unguresc.

Punem în două vase, pe foc, câte 100 ml lapte și 75 g zahăr.

Recomandari A1

Măcinăm nuca fin, dar mai lăsăm și câteva bucăți mai mari, pentru aspect. Măcinăm și macul fin.

Când leptele din cele două vase începe să fiarbă, adăugăm într-un vas nuca, iar în celălalt, macul. Stingem focurile și amestecăm intens în cele două vase, până se omogenizează compozițiile apoi le lăsăm să se răcească. În cel cu nucă adăugăm și stafidele să se hidrateze.

Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în patru părți pe care le întindem în foi subțiri, întindem umpluturile peste ele și le rulăm. Vom obține doi baigli cu mac și doi baigli cu nucă.

Transferăm cozonacii ungurești în tavă, pe hârtii de copt separate pentru fiecare cozonac, așa încât să nu se lipească intre ei

Amestecăm cele 2 gălbenușuri cu un praf de sare și laptele și ungem cu acest amestec, cozonacii.

Dacă adăugăm puțină sare în gălbenușuri, cozonacii nu se vor mai închide prea rău la culoare, în timpul coacerii.

Coacem cozonacii ungurești la 170 de grade pentru 40-45 de minute, sau până se rumenesc frumos.

Îi lăsăm să se răcească, apoi îi putem porționa și servi alături de cei dragi. Putem rupe și câte un colțișor cald, de poftă.

Whatsapp LinkedIn
cozonac unguresc baigli cu mac baigli cu nuca aluat de cozonac baigli
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Citește și
Rețetă de cozonac Baigli cu mac. Un cozonac unguresc delicios!
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o eră norocoasă pe 22 noiembrie 2024. Cine sunt nativii care vor avea parte de productivitate... Catine.ro
Thalía reapare în mediul online după ce a declarat că se retrage pentru o perioadă. A ținut să facă un anunț... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare Libertatea.ro
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor: „Suntem în ceasul al... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Ce a făcut Nicolai Tand a doua zi după finala Asia Express. Ce a dezvăluit abia acum: „Mare mi-a fost mirarea... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare HelloTaste.ro
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se... Catine
Amazon concediază 400 de angajați din România Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce meserie are la bază Gabriela Lucuțar. Din ce-și câștiga banii înainte de a deveni Regina Întunericului Playtech
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt Redactia.ro
Guvernul a rămas fără bani de pensii pe decembrie. Soluţia de urgenţă găsită Observator
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie MediCOOL
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă HelloTaste
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal ProSport
Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza pentru zilele alegerilor 2024. Cum va fi vremea la vot Gandul
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa CanCan
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament DeParinti
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la... ZUTV
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura UseIT
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Hello Taste