Chefi la cuțite, 9 martie 2021. Rețetă de păstrăv poșat cu piure de conopidă și spumă de soc, preparată de Paul Vasile
În ediția 6 a sezonului 9 Chefi la cuțite, Paul Vasile a preparat o spectaculoasă rețetă de păstrăv poșat cu piure de conopidă și spumă de soc, pentru care a primit aprecieri maxime.
Publicat: Miercuri, 10 Martie 2021, 09:23 | Actualizat: Miercuri, 10 Martie 2021, 10:47Paul Vasile, un tânăr concurent de 27 de ani din Cernica, a venit în sezonul 9 ”Chefi la cuțite” să-i impresioneze pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, cei trei jurați, cu un preparat foarte interesant, un păstrăv poșat cu piure de conopidă și spumă de soc, cu ulei de mărar verde și crutoane de mămăligă.
Pe lângă cele trei cuțite bine meritate, concurentul a primit de la chef Sorin Bontea și cuțitul de aur.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei, care a fost apreciată maxim de cei trei chefi.
Ingrediente pentru păstrăv poșat cu piure de conopidă și spumă de soc
Folosind ingrediente de calitate din gama Lidl, ingrediente proaspete și atent selecționate, reușita preparatului va fi sigură.
Pentru pregătirea păstrăvului poșat:
- 4 buc. păstrăv întreg
- sare
- folie alimentară
- apă pentru fiert
Pentru piure de conopidă:
- 2 kg conopidă
- 1 l lapte
- 1 l apă
- 200 gr unt cu peste 80 % grăsime
- sare și piper
Pentru spumă de soc:
- 200 ml sirop de soc
- 200 ml oțet de mere
- 10 gr lecitină de soia
- Pentru ulei verde de mărar:
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 5-6 legături de mărar verde
Pentru confit de usturoi:
- 3 căpățâni de usturoi
- ulei de floarea soarelui
Pentru crutoane de mămăligă:
- 500 gr mălai
- 2 l apă
- sare
- ulei de floarea soarelui
Pentru decor și servit:
- icre de păstrăv
- lămâi
- microgreens
Rețetă de păstrăv poșat cu piure de conopidă și spumă de soc - Mod de preparare
Urmând câțiva pași importanți, recomandați de concurentul Paul Vasile, puteți încerca și voi acasă un așa spectaculos preparat.
Pe aceeași temăCum se prepară păstrăvul poșat
Păstravul se filetează și, cu ajutorul unei pensete, se îndepărtează oasele. Bucățile de pește se împachetează în folie alimentară și se pun la fiert într-o oală cu apă fierbinte, pentru 15 de minute.
După ce se scoate din folie, se taie capetele pentru a arăta mai uniform și se caramelizează cu o lampă de bucătărie pentru a se rumeni frumos.
Cum se prepară piure de conopidă
Conopida se desface în buchețele, se spală și se pune la fiert în cantități egale de lapte și apă. Se adaugă și sare, iar când este fiartă, se scurge, se blendează și se adaugă untul treptat.
Se potrivește consistența picurând și din supa în care a fiert.
Cum se prepară ulei verde de mărar
Uleiul verde de marar se pregătește prin încălzirea uleiului la 80 de grade celsius și adăugarea mărarului. Se lasă mărarul la infuzat puțin, apoi se blendează și se pune într-o sită la scurs.
Pe aceeași temăCum se prepară spuma de soc
Pentru a prepara spumă de soc, se amestecă siropul de soc cu oțetul de mere și se adaugă lecitina de soia. Apoi se blendează foarte bine până se formează o spumă.
Cum se prepară crutoane de mămăligă
Se pregătește o mămăligă în cel mai clasic mod. Se fierbe apa cu sare se adaugă treptat mălaiul și se amestecă continuu până când mălaiul este bine hidratat. Se răstoarnă mămăliga pe platou, se lasă la răcit și se feliază. feliile se taie în cuburi care se prăjesc în ulei.
Cum se prepară usturoi confiat
Se curăță usturoiul, se așază într-o tavă și se stopește bine cu ulei de floarea soarelui. Se dă la cuptor pentru 10-15 minute, la 170 de grade.
O farfurie perfectă, plină de gust, culoare și texturi, pregătită cu ingrediente speciale din gama Lidl, demnă de cuțitul de aur!