Ciorbă din păstăi de fasole galbenă cu caise pârguite. Rețeta verii gata în 30 de minute
Cele mai bune preparate culinare pe timpul verii, sunt de departe, ciorbele și supele servite reci de la frigider! Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne-a surprins tare plăcut cu o rțetă de ciorbă din păstăi de fasole galbenă cu caise pârguite. rețeta verii gata în 30 de minute.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 29 Iunie 2020, 12:31 | Actualizat: Luni, 29 Iunie 2020, 12:48Rețetele de supe și ciorbe din legume sunt adevărate delicii vara, sunt hidratante, revigorante și pline de vitamine.
Iar servite cu diverse crochete cu brânzeturi, sau tartine, sunt și foarte sățioase și hrănitoare.
Rețeta Ciorbă din păstăi de fasole galbenă cu caise pârguite - Ingrediente:
- 1 kg fasole galbenă, păstăi
- 1/2 ceapă
- 2 morcovi mici
- 2-3 roșii
- 4 l de apă
- 8-10 caise, ușor pârguite
- sare și piper
- mărar și leuștean
- zeamă de lămâie
- Pentru servit:
- tartine cu urdă
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Ciorbă din păstăi de fasole galbenă cu caise pârguite?
Punem o oală cu apa la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm puțină sare și amestecăm până se topește.
Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o adăugăm în apa care fierbe.
Curățăm morcovii, îi tocăm cuburi și îi adăugăm în vas, la 1-2 minute după ceapă.
Păstăile de fasole galbenă le curățăm de capete, le spălăm bine și le rupem în bucăți mai mici. Le adăugăm în vasul de pe foc și le lăsăm să fiarbă ușor al dente.
Opărim roșiile, le tăiem în sferturi și le adăugăm în ciorbă, atunci când păstăile încep să se pătrundă. Adăugăm și caisele pârguite, tăiate în sferturi, sau jumătăți și mai lăsăm ciorba pe foc 5-6 minute, timp în care îi potrivim gustul cu cele necesare: sare, piper, zeamă de lămâie. Tot în acest timp adăugăm și mărarul verde, tocat mărunt.
Pentru ca ingredientele din ciorba de păstăi cu caise să-și păstreze gustul și proprietățile nu trebuie să le fierbem foarte mult.
Timpul alocat acestei ciorbe de păstăi cu caise pârguite nu va depăși 30 de minute.
Ciorba de păstăi cu caise pârguite este delicioasă, atât servită fierbinte, presărată cu leuștean, cât și rece de la frigider. Iar dacă o mai servim și cu tartine cu urdă, deliciul este maxim.
Este o ciorbă lejeră de vară, plină de gust și culoare ce are mare succes în zona de sud a țării.
Spor și poftă bună!
Pentru a nu pierde anumite detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani: