Antena

Clafoutis cu cireșe. Desertul vedetă al verii din bucătăria franțuzească

Clafoutis cu cireșe este o prăjitură franțuzească din regiunea Limousin, și este preparată, în general, cu cireșe negre și un aluat asemănător cu cel de clătite, dar cu unt topit.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 03 Iunie 2020, 09:39 | Actualizat: Miercuri, 02 Iunie 2021, 16:25
Clafoutis cu cireșe. Desertul vedetă al verii din bucătăria franțuzească Galerie de imagini
Clafoutis cu cireșe
pixabay

Este unul dintre cele mai simple deserturi de vară, cu fructe. Se pot folosi orice fructe, chiar dacă rețeta originală este cu cireșe.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de clafoutis cu cireșe:



Cum preparăm Rețeta de clafoutis cu cireșe

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Spălăm cireşele și le curățăm de codiţe şi sâmburi.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și zahărul până devin spumease. Adăugăm untul topit și temperat, apoi laptele și omogenizăm compoziția. La final, încorporăm făina și cireșele.

Pe aceeași temă

Aluatul trebuie să aibă o consistenţă asemănătoare cu a clătitelor ceva mai groasă.

Ungem cu unt o formă de tartă de aproximativ 30 cm și turnăm în ea compoziția de clafoutis cu cireșe.

Recomandari A1

Dăm forma de tartă la cuptor pentru 30-35 de minute, dar facem și testul cu scobitoarea.

Pe aceeași temă

Lăsăm prăjitura să se tempereze, o pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o putem porționa.

O servim cu poftă alături de cei dragi.

Whatsapp LinkedIn
clafoutis cu cirese desert cu cirese reteta cu cirese prajitura cu cirese cirese aluat de clafoutis
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Parasite, filmul care a scris istorie la Premiile Oscar, e în AntenaPLAY! Vezi acum thriller-ul captivant, plin de intrigi și suspans!
Stirile zilei Vremea la început de aprilie. ANM anunță ploi dese și maxime sub 18°C
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și