Clafoutis cu cireșe. Desertul vedetă al verii din bucătăria franțuzească
Clafoutis cu cireșe este o prăjitură franțuzească din regiunea Limousin, și este preparată, în general, cu cireșe negre și un aluat asemănător cu cel de clătite, dar cu unt topit.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 03 Iunie 2020, 09:39 | Actualizat: Miercuri, 02 Iunie 2021, 16:25- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este unul dintre cele mai simple deserturi de vară, cu fructe. Se pot folosi orice fructe, chiar dacă rețeta originală este cu cireșe.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de clafoutis cu cireșe:
- 200 g făină
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- un praf de sare
- 80 g unt
- 250 ml lapte
- 500 g cireşe
Cum preparăm Rețeta de clafoutis cu cireșe
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Spălăm cireşele și le curățăm de codiţe şi sâmburi.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare și zahărul până devin spumease. Adăugăm untul topit și temperat, apoi laptele și omogenizăm compoziția. La final, încorporăm făina și cireșele.
Pe aceeași temăAluatul trebuie să aibă o consistenţă asemănătoare cu a clătitelor ceva mai groasă.
Ungem cu unt o formă de tartă de aproximativ 30 cm și turnăm în ea compoziția de clafoutis cu cireșe.
Dăm forma de tartă la cuptor pentru 30-35 de minute, dar facem și testul cu scobitoarea.
Lăsăm prăjitura să se tempereze, o pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o putem porționa.
O servim cu poftă alături de cei dragi.