Cum preparăm celebrele Cinnamon Rolls? Rețetă de rulouri cu scorțișoară și glazură albă.
Rețeta de Cinnamon Rolls este des preparată, mai ales în perioada de iarnă, în Europa de nord și în America de nord.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 19 Ianuarie 2020, 11:52 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:00Delicioasele rulouri cu scorțișoară și glazură albă, au devenit populare și la noi și se prepară mai ales în perioada de iarnă, pentru că se servesc calde. Glazura albă, din unt cu zahăr și smântână, turnată peste rulourile calde, le însiropează și le frăgezește, dându-le, în același timp, un gust delicios și un aspect plăcut.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru Rețeta Cinnamon Rolls:
- 500 de gr făină
- 25 gr drojdie proaspătă
- 4 gălbenușuri
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 125 gr zahăr
- 250 ml lapte
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- coajă rasă de lămâie și de portocală
- Pentru uns aluatul:
- 75 gr unt moale
- 2 linguri pudră de scorțișoară
- 5 linguri zahăr tos
- Pentru glazură:
- 50 gr unt
- 100 gr zahăr pudră cu aroma de vanilie
- 50 gr smântână fermentată, sau o cremă de brânză
Rețeta Cinnamon Rolls - Mod de preparare
Într-un bol, sfărâmăm drojdia, adăugăm o lingură de zahăr peste ea și le amestecăm până se diluează. Încălzim jumătate din cantitatea de lapte, și îl adăugăm peste ingredientele din bol, apoi punem o lingură de făină și le amestecăm până obținem o maia omogenă.
Acoperim bolul și lăsăm maiaua la crescut până când își dublează volumul.
Într-un alt bol, amestecăm, gălbenușurile cu puțină sare, apoi adăugăm untul și restul de zahăr și amestecăm în continuare până rezultă o compoziție spumoasă.
Dacă vă puneți întrebarea ce să faceți cu albușurile rămase, vedeți mai jos câteva idei de rețete:
- Rețeta Prăjitură din albușuri cu ciocolată și sos caramel
- Rețetă de Chec din albușuri cu mac și lămâie
- Rețeta Tort de bezea cu fructe de pădure
Cernem făină într-un vas încăpător și îi facem o adâncitura la mijloc. Punem acolo gălbenușurile, apoi maiaua crescută. Încălzim restul de lapte și adaugam puținaă sare în el.
Turnam laptele, treptat, peste ingredientele din vas și amestecăm bine totul, adunând și făînă de pe margini.
Adăugăm și o parte din untul topit, să zicem cam 75%, restul îl păstrăm pentru la final, când frământam aluatul pe masa de lucru.
Amestecăm bine aluatul în bol, până se încorporează toată făină și îl răsturnăm pe masa de lucru ușor înfăinată.
Ne ungem mâinile cu untul oprit și începem să frământăm ușor aluatul pentru rulouri cu scorțișoară, până când nu mai este lipicios.
Acoperim aluatul și îl lăsăm la crescut, la loc cald, aproximativ 40-45 de minute, sau chiar o oră, până când își va dubla volumul.
Apoi, întindem aluatul crescut, în două foi de 3-4 mm grosime și le ungem cu untul moale, aproape topit, iar peste unt presărăm zahăr, coajă de lămâie, de portocală și scorțișoară. Rulăm foile de aluat, nu foarte strâns.
Tăiem rulourile în bucăți cam de 4-5 cm și le așezăm în tava tapetata cu hârtie de copt, la distanță de 2 cm unele față de altele, că să le permitem extinderea în timpul coacerii. Dăm tavă la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Cu 5 minute înainte de a scoate tava cu rouri din cuptor, pregătim glazura. Amestecăm bine untul moale cu zahărul și smântâna, sau crema de brânză, până se diluează zahărul. Turnăm această glazură în fir subțire peste rulourile cu scorțișoară, calde, abia scoase din cuptor. Le lăsăm să se tempereze ușor și le servim cu mare poftă.
Sunt foarte bune calde!