Cum preparăm Gogoși rumene și pufoase cu iaurt în aluat!
Dimineața pe răcoare, în drum spre serviciu, este minunat să te încălzești cu așa Gogoși rumene și pufoase cu iaurt în aluat!
Publicat: Vineri, 05 Octombrie 2018, 07:28 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:37- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dimineața pe răcoare, în drum spre serviciu, este minunat să te încălzești cu așa Gogoși rumene și pufoase cu iaurt în aluat!
Ingrediente pentru Gogoși rumene și pufoase cu iaurt în aluat
- 2-3 ouă
- un praf sare
- 75-100 g zahăr cu aromă de vanilie
- 2-3 lingurițe esență de vanilie
- 300 g iaurt grecesc
- 1 plic praf de copt
- 350-400 g făină
- 250 ml ulei, pentru prăjit
Mod de preparare Gogoși rumene și pufoase cu iaurt în aluat
Se amestecă ouăle presărate cu sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă în continuare până devin spumoase.
Se adaugă iaurtul în care se activează praful de copt, apoi se încorporează, treptat, făina.
Se lasă aluatul de gogoși la odihnit pentru 10 minute.
Se pune uleiul la încins și cu o lingură umezită în apă rece sau în ulei rece, se ia din aluat şi se scufundă în uleiul încins.
Se rumenesc gogoşile pentru 2-3 minute pe ambele părţi, la foc mediu, ușor spre intens, apoi, cu o spumieră se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Se pudrează cu zahăr și se servesc cu mare poftă, alături de un iaurt bun, ceai sau cafea.