O reţetă senzaţională: Prăjitura "Sărut de ciocolată", un desert uşor de făcut şi cu un gust divin
Cine ar refuza o prăjitură de ciocolată în trei straturi? Este absolut delicioasă, nu e foarte complicat şi arată bestial. Merită încercat!
Publicat: Sambata, 22 Octombrie 2016, 11:16 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 22:51- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cine ar refuza o prăjitură de ciocolată în trei straturi? Este absolut delicioasă, nu e foarte complicat şi arată bestial. Merită încercat!
INGREDIENTE:
Primul blat
120 g unt nesarat
200 g ciocolata amaruie
3 lingurite cafea instant
1 lingurita extract vanilie
4 oua
1 praf sare
80 g zahar brun
50 g faina
Blatul de la mijloc
2 linguri pudra cacao
5 lingurite apa fierbinte
200 g ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
1 lingura zahar tos
1 praf sare
Ultimul blat
1 plic gelatina
50 ml apa rece
170 g ciocolata alba (fulgi ciocolata alba)
170 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE:
Se pregateste mai intai aluatul pentru primul blat al desertului. Mixeaza ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa, adauga extractul de vanilie si ouale, apoi incorporeaza cafeaua instant, faina si ciocolata topita la microunde. Adauga un praf de sare in compozitie si continua mixarea pana la perfecta omogenizare. Toarna compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt si tine-o la copt la foc mediu (180 grade), circa 15 minute. Verifica daca blatul este gata cu ajutorul unei scobitori, apoi scoate prajitura si las-o la racit, direct in tava.
Pregateste cea de-a doua compozitie, amestecand toate ingredientele foarte bine. Crema de ciocolata astfel obtinuta se introduce in congelator, circa 25 de minute, apoi se mixeaza energic, cu mixerul aflat la viteza maxima. Vei obtine un mousse usor de ciocolata, care se distribuie uniform peste blatul copt anterior.
Pentru partea de sus a prajiturii, lasa gelatina la hidratat in apa rece, circa 10 minute, apoi se amesteca impreuna cu ciocolata topita la bain-marie si frisca lichida.
Se pune mousse-ul de ciocolata alba peste celelalte doua blaturi, apoi lasa prajitura la frigider pentru 2 ore. Poftă bună!